2010-02-23

2010 Lietuvos žiemos čempionatas (3000m)

Taip palengva atėjo ir pagindinis žiemos sezono startas - Lietuvos čempionatas. Tradiciškai vasario antra pusė, bet daug ir skirtingybių: vietoj tradicinio Kauno Klaipėda, o dėl to ir daug kitokių niuansų.
Skirtingai nei visuomet į varžybas, kurios truko dvi dienas, vežė su nakvyne, nors čia ne itin pavyko (čia tikriausiai tiktų ,,pagal kainą ir kokybė"): apgyvendino barake, kuris pagal viską sprendžiant nematė jokio remonto dar nuo TSRS laikų, tuo metu pirkti ir baldai kambaryje, gal net santechniniai mazgai, virtuvėje keletas neveikiančių išdraskytų prietaisų... Kaip ir visada jokios kalbos apie maistpinigius, tiesiog atvežė, apgyvendino, o toliau jau patys sukitės kaip norit.
Pirmą dieną nedalyvavau varžybose, nors pasirodo buvau užregistruotas 1500m distancijoje, bet šiaip ar taip kažin ar būčiau bėgęs - nei pasiruošęs per daug jai, nei ką nors įspūdingo būčiau nuveikęs. taigi penktadienį prasibėgau priešvaržybinę pramankštą, bendrabutyje nusimaudžiau po šaltu dušu (kitokio nebuvo...) ir nemažai pasivaikščiojau po Klaipėdą, miestą, kuriame retokai būnu.
Varžybų dieną savijauta buvo pusėtina. Manieže oras nors ir neatrodė labai šiltas, bet apšilimo metu kiek kitaip pasidarė. Įdomi danga, keistoki posūkiai, bet apskritai gražus maniežas.
Startas. Ir iš karto pasijautau kiek per lėtas, pirmame km bėgau vos ne gale, įveikęs 1km per 2,55. Po to tarsi ,,įsibėgo" ir pradėjau ,,rinktis " priešininkus - tarsi noriu bėgti greičiau, bet kažkas lyg ir tuo pačiu laikytų, patraukiu kiek greičiau ir kojos nebelaiko... Taip po truputį traukdamas ir atbėgau iki 5-os vietos. Tikėjausi kiek geriau žinoma, bet gal tiek ir tesu pasiruošęs: keletas startų ir visi stabiliai kelių sekundžių skirtumu. Bėgimas šį kartą labai stabilus (2,55;3,00;3,00), bet lėtokas... Na priežastys daugmaž aiškios, bet ir pakeisti ne ką tegaliu - gali būti, kad tai paskutinis žiemos sezonas, vėliau tiesiog nesiruošdamas specialiai nebent dar kada sustartuosiu manieže.
Apskritai Klaipėda varžyboms pasirengė neblogai: maniežas jau keletą metų atnaujintas (tai ne Šiaulių daržinė), šilta (apie +20C, kas Šiauliuose ir vasarą galbūt manieže nebūna, o žiemą +7C), tvarkingai suorganizuota, labai operatyviai suvedami rezultatai, didelis dėmesys kreipiamas į kompiutrinės technikos panaudojimą varžybose. Nežinia ar ten akustika manieže prasta, ar garsiakalbiai, bet suprasti kas ką sako praktiškai neįmanoma. Na bet šiaip netradiciška vieta Lietuvos čempionatui, bet iš dalies tai gerai, kad ne viskas vyksta ten pat visada.

2010-02-11

Šiaulių miesto čempionatas (1500m)

Žiemą, priešingai nei vasarą, dar rengiami Šiaulių miesto čempionatai, o kadangi dabar laikas tinkamas (apie 10 dienų iki Lietuvos pirmenybių), tai sudalyvavau ir čia. Pasirinkau kiek trumpesnę distanciją - 1500m, kas savaitę bėgioti po 3000m nėra dar tiek sveikatos. O ir apskritai pastaruoju metu savijauta prasta dar nuo sausio vidurio: iš dalies tai lėmė ir apsinuodijimas, iš dalies ir bėgimo sąlygos, šaltis ir ypač sniegas, iš dalies ir treniruočių metodika ir periodas.
Taigi programa labai trumpa, nedaug rungčių, viskas per dvi dienas, bet kas vėl atsitiko - buvau vyriausias visų varžybų dalyvis, veteranas galima sakyti :), tarsi dinozauras :) (bet dar laikausi, nors gali būti, kad tai paskutinis mano sezonas manieže, bet tikrai ne stadione ar plente). Starte apie 12 žmonių, kartu merginos ir vaikinai - normaliose varžybose žinoma to nebūtų, bet čia tai normalu. Nors ir rungčių nedaug, bet programa šiek tiek vėlavo. Manieže +8C - kaip Šiauliams labai šilta, nors kaip pajuokavo svečiai ,,oras netinkamas net rudens krosui rengti" :)). dėl to su šildančiu tepalu išsitepiau kojas, apsivilkau marškinėlius su trumpomis rankovėmis, nors rankos pabaigoje vis tiek kiek pašalo.
Startas ir vėl kiek pramiegojau jį, o be to labai greita pradžia ir jau po pirmo rato atsilikinėjau apie 15m nuo lyderių, nors rato laikas pusėtinas (~32). Pirmi pora ratų ir atotrūkis po truputį didėja, ne ką galiu padaryti, tiesiog kojos taip greitai neneša, nors visai neseniai specialiai darėm treniruotę šiuo tikslu. Dar keletas varžovų aplenkia, bet gana greitai stabilizuojasi situacija ir pradedu vytis visus. Vienas, kitas ir prabėgus 1km jau prie lyderio, lėtoka, tai apsilenkiu ir greitėju, kiek galiu. Nebesilaiko už nugaros ir atbėgu į finišą pirmasis, laikas prastokas, 4,10,48, nors ir neplanavau prieš startą bėgti kokiam laikui, bet tikėjausi kiek geresnio. Na yra kaip yra, kitą savaitę Lietuvos čempionatas, svarbiausia čia subėgti.
Apskritai tai išėjo neblogas kontrolinis, nors žinoma oro sąlygos ir danga bus kitokie Klaipėdoje. Labai greitai, nors kiek vėluojant suorganizuotos varžybos - kiek pagyvino svečiai, nes šiaip mažoka dalyvių būtų.

2010-02-02

LAF žiemos taurė

Kaip ir kasmet paskutinį sausio šeštadienį Vilniuje vyksta LAF taurės varžybos, kuriose beveik kasmet iki šiol dalyvauju. Šiemet taip pat ten nuvykau, tiesa kadangi sporto mokykla vežė tik keletą aukštesnės kategorijos ir ,,savus" dalyvius (nepriklausau nei prie vienų, nei prie kitų), tai teko kelionę organizuotis iš klubo, kaip ir kitiems.
Pats Vilniaus maniežas didelio susižavėjimo nekelia: paprastai ten būna karšta, oras sausas ir ,,išdegęs", danga minkštoka, posūkiai labai statūs, pats statinys gana neerdvus. Iš tiesų čia nesu subėgęs gerų varžybų, nė vieno asmeninio rezultato (neskaitant 2000m, kuriuos ir tebėgdavau kartą per metus per tas pačias LAF taurės varžybas, kol nepakeitė į tradicines rungtis).
Prieš varžybas savijauta buvo nebloga, apšilimas, kurio laiką teko koreguoti dėl apie 20min vėluojančios programos, jau kažką ne itin gero žadėjo, tarsi norėtų traukti raumenis greitėjant. Oras vėsokas, bet labai sausas.
Pagaliau startas, pradžia labai greita, pirmi 200m iš 32s, o bėgau netoli galo, nuo antro rato pradėjau ,,gaudyti" pabėgusius, bet greitai pajutau, kad blauzdos ,,atkirstos", tarsi trauktų raumenis, dėl ko visas likęs bėgimas tapo kančia, dėl ko žingsnis tragiškai sutrumpėjo ir ,,kasiausi" vietoje. Be to ir apskritai savijauta buvo nedarbinė - matyt pernelyg ilgas poilsis prieš varžybas neišėjo į naudą... Kone visą laiką vedžiausi sau, už nugaros ,,prilipęs" ,,sėdėjo" priešininkas, kuris paskutiniuose metruose dar ir aplenkė mane. 8,57,40, 3-ioji vieta - tragiškas bėgimas, rezultatas, net keista, kad dar atbėgau tokiu laiku tokioje vietoje. Na ką gi dar turiu 3 savaites iki Lietuvos čempionato, galbūt pavyks kažką rimčiau subėgti.
Apskritai varžybos gana silpnokos pasirodė - beveik visi rezultatai bėgimo rungtyse (čia daugiau kalbama apie ilgesnius nuotolius) žemi, varžybų programa vėlavo bent 20min (keistoka, nors varžybos vėlavo, bet užbėgimuose po 400m leisdavo po 2, 3 dalyvius, nors takai 4), bet šiaip tradicinės oficialios varžybos.