2010-07-11

Lietuvos čempionatas 2010

Pagaliau atėjo ir svarbiausio vasaros sezono starto laikas. Kaip ir visą šį sezoną pasirinkau 3000m kl/b rungtį. Nusiteikimas prieš varžybas visai neblogas buvo, nors savijauta kiek keistoka ir dar iš po varžybų Šiauliuose nuo šokinėjimo per nepilnai pripiltą vandens duobę (iš esmės vos ne taip išėjo, tarsi to vandens visai nebūtų) kiek skaudėjo atitrankytą koją.
Oras labai sunkus ir netinkamas bėgimui - apie 30 karščio, startas 16,50, kone pats įkarštis. Vasara, tikra vasara. Jei būtų prieš tai savaitę panašūs orai, gal ir būtų normalu, o dabar antroji tokia karšta diena po gana vėsių orų, savotiškas šokas organizmui.
Starte 11 bėgikų - daug kaip kliūtiniam bėgimui. Apskritai šiemet labai pagausėjo kliūtininkų, matyt daug kas pamatė ,,laisvą" vietą ir persimetė čia. pirmi ratai ir sunkiai suprantu kas dedasi: vaizdas kažkoks plaukiantis, oro kaip ir nėra, karštis į galvą muša, nejučiom ateina į galvą mintis kaip čia išbėgti iki pabaigos, jei jau dabar tokia savijauta, bet po truputį tarsi ,,pramuša". Pirmas km per 3,02 - labai greitai, ypač dar tokiu oru, bet savijauta visai nebloga. Nors kuo toliau, tuo labiau atsiliepia greita pradžia, karštis ir nuovargis. Po truputį priekiniai tolsta, o gale taip pat tolokai kiti, gal dėl to paskutinius ratus kiek ir pritingėjau. Pagaliau finišas 9.28.24, asmeninio rekordas po kelių metų pertraukos (nors kažkodėl galvojau, kad kiek pritrūko, bet peržiūrėjęs namuose skaičius maloniai nustebau), trečia vieta, vėl bronza, planas minimum įvykdytas.
Apskritai varžybos organizuotos gerai, programa nevėlavo, gal kiek padėjo ir normatyvų nustatymas, nors visada yra ,,lygesnių už lygius", kuriems jie negalioja. Oro neužsakysi, visiems jis buvo vienodas, dėlto ir kone visų stajerių laikai prastoki šiemet. Taip pasižiūri į laikus ir matai, kad silpnai visi bėga, o kai pats bėgi supranti kodėl. Taip kyla minčių, kad kitose rungtyse gal ir lengviau būtų, bet kas ten žino kas jei būtų?..