2009-12-17

Šveikausko taurė

Taip jau susiklostė, kad supuolė greta dvi varžybos: po ŠU atėjo laikas LKKA, po 1609m - 3000m. Žinoma Kaune, arčiau geografinio Lietuvos centro ir dalyvių bei rungčių daugiau. Taip pat maniežo kokybė, varžybų tradicijos, to paties Kauno dydis (ir ypač LKKA studentų skaičius) padaro kaip ir kasmet svarbesnėmis šias varžybas.
Iš tiesų prieš startą bijojau kelių dalykų: kiek per arti šios dvi varžybos ir sunku suplanuoti treniruotes, o tai padarius dar oro sąlygos (šaltis) įnešė savų korekcijų, o be to paprastai Kaune per varžybas temperatūra būdavo labai didelė kaip šiauliečiams (Šiaulių maniežas juk praktiškai nešildomas ir nuo +7C iš karto pereiti prie kokių 22C dažnam problema, ypač ilgesniems nuotoliams, kuriems reikia deguonies) ir minkšta tako danga (kadangi tikriausiai 90 proc. krūvio renku asfaltu, Šiaulių maniežo danga taip pat labai kieta, tai neretai pereiti prie minkštos dangos būna sunku, tarsi per smėlį bėgtum).
Varžybos prasidėjo gana vėlokai, į startą šį kartą stojo 15 bėgikų, bet kiekybė šiuo atveju nereiškė kokybės: jau pirmame kilometre teko pradėti kai kuriuos lenkti ratu... Maloniai nustebino temperatūra manieže, tikrai nebuvo per karšta - gal pagaliau kažkas protingai pagalvojo ar tiesiog pataupė, bet bet kuriuo atveju tai buvo gerai. Pirmas kilometras atrodė kiek lėtokas, jis toks ir buvo, vos iš 3'. Po to vienas iš priešininkų pagreitėjo, lyg ir bandė gaudyti ar laikytis kitas, o aš tuo metu ,,pramiegojau" - taip jis ir nubėgo, o aš likau ir dar vieną kilometrą įveikiau už nugaros panašiu tempu. Likus 5 ratams išėjau į priekį, padidinau tempą, dar paskutinį ratą pabandžiau pafinišuoti - paskutinis km per 2,55, bendras 8,53,54. Nėra labai gerai, bet kaip gruodžio mėnesį tikrai neblogai, tokiu laiku taip greitai dar niekada nesu bėgęs - jei viskas gerai toliau klostysis, dar tikrai galima pagerinti laiką iki LR čempionato vasario mėnesį, nors ir su dabartine forma galėjo kiek geriau subėgti tikriausiai, bet tikrai yra kur ir ką tobulinti.
Bendras varžybų vaizdas gana neblogas, bet didžiausia problema tikriausiai buvo apšilimo vietos trūkumas: maniežas neturi jokių papildomų plotų už 4 takų, balkone negalima bėgioti dėl griūvančios sienos, lauke per šalta, tai visi maišosi 2-3 takuose 120m atstumu. Maišosi ir varžybų dalyviams, kurie nori lenkti toje apšilimo tiesiojoje, bet kur dingti?..
O apskritai gana sklandžiai organizuotos varžybos, ko daugiau ir norėti iš varžybų manieže ar stadione.

Komentarų nėra: