2011-06-05

LAF taurė 2011 (vasara)

Pagaliau atėjo ir stadiono varžybų sezonas, jei tai taip galima pavadinti: kadangi nebesu studentas ,,nukrenta" studentų varžybos, o ir kitų per metus nedaug būna, iš esmės tik LAF, LT čempionatas, kelių miestų pirmenybės ir Marijampolės varžybos. Iš tiesų tai beišeina 2-3 varžybos stadione... Žinoma stajeriai gali dalyvauti bėgimuose plentu, o visi kiti arba važiuoja į užsienį (stipresnieji) arba taip ir treniruojasi kelioms varžyboms, kol nepritrūksta motyvacijos..
Šiemet į varžybas išvažiavom iš Šiaulių 7.00 ryte, kadangi buvo keletas daugiakovininkų, kuriems varžybos prasidėjo berods nuo 11. Taigi teko anksti keltis, nuvykus Kaune taip pat laiko apsčiai. Pirmąją dieną nieko nebėgau (tik pramankštą apšilimo stadione), tai tiesiog pažiūrėjau dominančias rungtis.
Kiek keistoka buvo stebėti, kadangi organizacija kiek priminė ,,estišką": programa labai ištempta, bet nepaisant to dar sugebama ir vėluoti, kartais net neaišku kodėl - lyg ir laukia dalyviai, lyg ir nieko kito nevyksta... Galbūt kiek gausesnis dalyvių skaičius ar karšti orai įtakojo, bet teisėjai per daug ir neskubėdavo.
Varžybų diena išpuolė puiki poilsiautojams prie ežero, bet ne bėgimui: pavėsyje valanda prieš startą buvo 26C, vėjas labai silpnas, be to ir pats stadionas gana uždaras. Prieš varžybas plentu daug nebesijaudinu, bet laukiant varžybų stadione iš karto ,,širdis į užkulnius nukrito", dar oras, žodžiu nuotaika prieš startą ne pati geriausia buvo.
Bet pagaliau startas (vėlavęs 10min) ir baimėms nebėra vietos. Žinojau, kad kai kurie bėgs laikui, tikėjausi greitos pradžios, kas ir įvyko. Sunkus pirmas kilometras, tuo labiau, kad ir pasiruošimas varžyboms tebuvo praktiškai 1,5 savaitės nuo 10km. Po pirmo trečdalio tebėgau koks 6-as, bet jau mačiau, kad kai kurie preikyje nepaskaičiavo savo jėgų. Prabėgus pusę distancijos jau apsilenkiau pora, paskutiniame km dar vieną varžovą ir atbėgau 3-ioje vietoje, su neįspūdingu rezultatu. Iš kitos pusės pagal pasiruošimą, pagal oro sąlygas, pagal pirmą startą visai neblogai.
Apskritai varžybos paliko gana teigiamą įspūdį dėl dalyvių gausos, gal dėl to ir vėlavo programa, nors iš šono žiūrint neatrodė, kad kažkas vyksta tokio, kad negalėtų tęstis varžybos.

Komentarų nėra: