2011-09-24

Nidos 1/2 maratono 2011

Tradiciškai rugsėjo pabaigoje Nidoje organizuojama bėgimo šventė, kurioje pastaraisiais metais nuolat dalyvauju. Ne išimtis ir šie metai.
Tiesa šiemet dėl tam tikrų susiklosčiusių aplinkybių jau galėjau atvykti iš vakaro, kuo ir pasinaudojau. Išvažiavau penktadienio ryte, po mankštos, apie 10 ryto per Plungę, Vėžaičius - kone trumpiausias kelias, nors kažin ar greičiausias. Pakeliui dar pasivaikščiojom pora valandų Juokrantėje po Raganų kalną (vertas dėmesio maršrutas mano manymu), nukeliavom prie jūros ir tęsėm kelionę iki Nidos.
Čia apsigyvenom tikriausiai pigiausiu variantu, bet sąlygos pakankamai geros, nors internete apie tą vietą teko skaityti ne pačius geriausius atsiliepimus. Po pietų vėl kelionė pėsčiomis: Parnidžio kopa, švyturys, jūra (kaip sakė per filmą ,,Beldžiant į dangaus vartus" - ,,negalima mirti nepamačius jūros", taigi jau nusiteikėme ,,mirti" per varžybas, kadangi trasa čia nėra iš lengvųjų). Pareidami dar pasiėmėm numerius, sumokėjom startinį 20Lt mokestį. Bevaikščiojant po Nidą teko pastebėti ir retą reiškinį kol kas Lietuvoje - informaciją, plakatus apie vyksiantį bėgimą.
Vakaras ramus, tiesa liūtis praėjo, miegas taip pat geras, gal ir nuo nuovargio po kelionių. Tiesa ryte tas vaikščiojimas pasijautė ne iš gerosios pusės, bet po truputį įsijudinti pavyko.
Oras pakankamai vėsus, nors ir saulėtas, tiesa stiprus vėjas. Dar ryte galvojau, gal ir ilgomis rankovėmis reikės marškinėlių, bet atšilo pakankamai ir jų neprireikė. Startas 11.00, prieš tai registracija starto vietoje. Savijauta gera, įtartinai gera.
Pagaliau startas ir pradžia gana lengva, bet greitai tai ir baigėsi. Iš pradžių pabėgo du varžovai, o po pirmo kalno didžiosios pakalnės paleidau pora varžovų ir visą likusį laiką iki pat finišo bėgau vienas. Priekyje tolsta, iš galo nesimato. Ir vienam bėgti tokią vėjuotą dieną malonumas menkas, ypač jei dar į kalną tuo metu reikia kopti. Taigi visąlaik kova daugiau tik su pačiu savimi. 5-oji vieta, laikas tradicinis šioje trasoje (1,14,14), jau keletą metų svyruoja kone toks pats. Tikėjausi geriau, bet yra kaip yra, gal tiek ir tesu šiuo metu pasiruošęs..
Po finišo dar maitinimo punkte pasiėmiau bananų, vandens, kitoje vietoje arbata su sausainiais. Atidavęs numerį dar gavau kokybišką bėgimo simbolika papuoštą puodelį.
Dar kiek lengvai pabėgiojau, nusiprausiau ir atėjo apdovanojimų laikas.
Tradiciškai prieš juos koncertas, šį kartą Nidos liaudies muzikos kapela. Retas atvejis, kai į bėgimus atvyksta miesto meras. Šį kartą Neringos meras įteikinėjo apdovanojimus, dar keletą kartų pasakė kalbas.
Po apdovanojimų programa dar tesėsi toliau, bet kadangi važiavom namo, toliau neteko juose dalyvauti.
Tradiciškai Nidos 1/2 maratono aukštą organizacijos lygį surengdami dar vieną bėgimo šventę. Nors ir sunki bėgimo trasa, bet šiltas bendravimas, pajūrio klimatas, įvairios lengvatos dalyviams sukviečia būrį dalyvių į startą. Tikėsimės kitąmet vėl įvyks šį bėgimo šventė ir vėl galės čia atvykti.

Komentarų nėra: