2012-04-14

Berčiūnai - Panevėžys 2012

Tradicinis bėgimas Berčiūnai - Panevėžys vėl pakvietė bėgikus jau 44-ąjį kartą. Perskaičius nuostatus apsidžiaugiau - pagaliau vėl trasa drieksis nuo Berčiūnų ir nebereikės sukti ratų Panevėžyje. Tiesa kuklumas jau matėsi: suaugusiųjų grupė bėgančių 10km tebuvo viena bendra, taip visiškai eliminuojant veteranus iš kovos dėl prizinių vietų.
Nuvykome laiku, dalyvių mažokai matėsi, prie registracijos didelių eilių nebuvo. 5Lt startinis mokestis šį kartą taikoma visiems - prieš tai dar LBMA klubų atstovams jo nebuvo.
Oras pasitaikė gana neblogas kaip tokiam gana ankstyvam pavasariui: vietomis pasirodydavo saulė, apie +10C, tiesa vėjas nemaloniai šaldė. Kiek pasivaikščiojom iki Senvagės, kaip ir laukėm autobuso į Berčiūnus, tačiau kiti bėgikai informavo, kad startas vėl prie Senvagės ir 30 min anksčiau nei skelbta nuostatuose. Na jei taip tai taip, gaila, bet yra kaip yra.
Pasidarėm apšilimą, startas maždaug laiku (+3min) ir prasidėjo bėgimas. Pirmi du ratai aplink Senvagę sąlyginai nedideliu tempu, grupelėje 8 bėgikai. Išbėgus palei Nevėžį ši grupelė gana greitai išsibarstė padidėjus tempui. Priekyje pirmųjų kelią rodydamas važiavo dviratis, nors trasa nesudėtinga: palei Nevėžį dviračių takais, vėliau parko takeliais. Netoli Savitiškio tilto pora posūkių, prie kurių stovėjo teisėjai ir vėl atgal priešpriešiais atbėgančiuosius. Nors startas ir pati sistema ta pati, bet per pastaruosius 3 metus vis kita trasa, dėl ko sunku objektyviau palyginti savo pasiruošimą.
Taigi priekyje po 3km nubėgo dviese, aš vienas iš dviejų antroje grupelėje. Taip pasikeisdami ir bėgome iki 8km, o paskui teko paleisti varžovą į priekį: kiek patingėjau - pražiopsojau, pačio bėgimo irgi ne itin rasta, o ir šoną dar pradėjo durti. Prie finišo vėl atbėgau vienas be kovos paskutiniuose metruose.
Po finišo užkabino dalyvio medalį, davė mineralinio buteliuką. Gana greitai persirengę (kad neperpūstų vėjas) pradėjome bėgti atsistatymą, bet greitai pakvietė į apdovanojimą - apdovanojo 5 pirmuosius. Pirmą kartą apdovanojimas prie Senvagės, starto ir finišo vietoje. Po to dar kiek pabėgiojus manieže dušas ir kelionė namo.
Žvelgiant į nuostatus dar vienas neatitikimas - taip ir nebeliko numerių loterijos.
Apskritai šiemet bėgimas labai kuklus ir kiek su rašytinio melo prieskoniu: nuo pradinių nuostatų ir realybės buvo neatitikimų. Nemažą dalį nuvylė trasos pakeitimas, kitus loterijos nebuvimas. Bet atmetus tai lieka gana tradicinis Lietuvos bėgimas: kuklus, su atminimo dovanėlėmis, gėrimais po bėgimo, dušu, gana tvarkingai suorganizuotas.