2014-08-07

Meln(a)ragės maratonas 2014

Prieš tą savaitgalį galėjau rinktis, kur važiuoti bėgti: į Klaipėdą, kur jau buvau pernai ar į pirmąjį bėgimą Biržuose. Vertinant kainomis tai kone tas pats, įdomu pakeliauti ir po seniai lankytas vietas, bet pasirinkau pajūrį šiemet - daugiausiai dėl trasos: su tokiu pasiruošimu 10km bėgti sunku, o štai 14km jau kiek paprasčiau. Iš tikro per daug iur nesitikėjau iš varžybų - tiesiog gera treniruotė, kokios nepadaryčiau vienas namuose. Dėl ir nesiruošiau kažkaip specialiai, krūvių irgi nemažinau, gal net kiek prisidėjo.
Užsiregistravau iš anksto internetu ir ankti ryte išvykau - tiesa kas bėgo maratoną dar anksčiau turėjo iškeliauti: dėl galimų karščių varžybų organizatoriai atkėlė jų startą į 8 valandą rytą. Šiaip labai logiškas sprendimas - per karščius bėgti jau sudėtinga, o jei dar varžybos ir dar jei maratonas..
Atvykau į registracijos vietą, laisvai pasiėmiau numerį, kadangi dalyvių daug nesimatė. Dar kiek pavaikščiojau ir pradėjau apšilinėti. Savijauta iš tikro prastoka buvo - skrandis ne itin norėjo dirbti, bet jei jau atvažiavau tai reikia bėgti. Sustojom prie starto linijos, dar praleidom maratono dalyvį ir kiek palaukę startavom. Iš pradžių nubėgome dviese ir labai tolygiu tempu įveikėm pirmus 5km, o paskui jau priešininkas pradėjo greitėti. Dar kiek ,,kabinausi", bet jau po pirmo km jaučiau, kad šiandien ,,ne mano diena" ir taip po truputį paleidau jį. Paskutiniuose km lyg ir dar bandžiau kažkiek ,,gaudyti", bet jau po laiko. Taip atbėgau ramiai 2-as, nes trečiasis jau tolokai atsilikęs buvo. Po finišo kaip ir kiekvienam dalyviui atminimo medalis ant kaklo.
Dar kiek pabėgiojau po varžybų, po to prie maitinimo punkto pasivaišinau arbūzais, bananais ir vandeniu. Dalyviai susibūriavo į grupeles ir aptarinėdami bėgimo ir ne tik reikalus laukė apdovanojimų - tokia savotiškai rami draugiška atmosfera. Tuo pačiu organizatoriai dar ir dalyvių sertifikatus išdalino, atsirado ir giros.
Ilgai nelaukus ir apdovanojimai: taurės (tik skirtingo dydžio) visiems prizininkams ir dar papildomai po taurę absoliutiems nugalėtojams.
Po jų ilgai nelaukęs, nors ir buvo savotiškas ,,after - party", lietuviškai kaip ir ,,dūzgėmis" vadinamas, nukeliavau prie jūros apsiprausti ir tiesiog šiaip pabūti, o po to vėl kelionė namo.
Apskritai varžybos ne itin gausios - gal dalyvius atbaidė ilgos distancijos, gal karščiai, gal mažas informavimas, gal bėgimo Biržuose konkurencija ar padidėję startiniai mokesčiai. Nors gal ir gerai, kad nų nedaug - ,,sukišti" masę bėgimų į dviračių takelį jau savotiška problema būtų. Iš dalies tai net sunku tai pavadinti varžybomis - tokia neįprastai varžyboms draugiška atmosfera, tarsi bendraminčiai, draugai būtų susirinkę ir rezultatai ne pats svarbiausias dalykas. Įdomus bėgimas, gana lygi trasa, neskaitant apendiksų trečiame km kiekviename 7km rate, pora maitinimo punktų rate, trasoje pakankamai teisėjų - tvarkingai suorganizuotos varžybos.

Komentarų nėra: