2015-12-07

Per Lietuvą 2015

Bent kažkiek besidomintys bėgimo varžybomis turbūt jau suprato, kad kalba šį kartą eis apie bėgimą Rumšiškėse. Tradiciškai čia vyksta 21,1km handikapas, kur pagal amžių anksčiau išleidžiami veteranai, o stipriausieji išbėga paskutiniai ir paskui finiše paaiškėja nugalėtojai. Be šios rungties jau antrus metus ten vykdomi 5km ir 10km bėgimai. Ilgokai mąsčiau ką bėgti, bet šį kartą nusprendžiau pasirinkti 10km - 21,1km reikia pasiruošimo, 5km kiek mažokai, tai ir liko 10km.
Regitracija išankstinė ir tradiciškai taurės etapuose 4 eurai. Atvykau kiek anksčiau ir gana lengvai radau kur pasistatyti mašiną, atsiėmiau numerį ir laukiau starto. Oras visai prastas - apsiniaukę, šalta, vėjas - tikras ruduo. Šį kartą jau neberizikavau apranga ir šiltai apsirengiau. Trasa man pažįstama - prieš kelerius čiau jau bėgau 21,1km, 4 ratus, o šį kartą tik 2 reikės įveikti.
Nedaug dalyvių bėgo tiek 5km tiek 10km, tai ir kartu startuojant didelių problemų nebuvo. Iš po starto gana greitai nubėgom dviese, o jau tikriausiai dar pirmame kilometre ir šis nubėgo nuo manęs. Ne itin ir stengiausi laikytis - net ir gerai jaučiantis sunkiai ,,įkasčiau", o šį kartą dar ir visai nesibėgo. Taigi likau vienas ir pirmus 5km dar turėjau ką veikti dairydamasis atgal, kur 5km lyderiai dar matomumo zonoje buvo. O antrajame rate radau naują nuobodulio blaškymo būdą: bėgančiųjų 21,1km ,,gaudymą". Taip ramiai ir per daug nesiplėšydamas ir atbėgau 2-oje vietoje.
Po finišo gavau magnetuką, galėjau pasivaišinti arbata ir koše. Kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų, kurių šį kartą kiek ilgiau teko palaukti. Dar visai neblogai būtų buvę ir košės užkąsti, bet ši jau buvo pasibaigusi, nors dar ne visi 21,1km pabaigę buvo.
Pagaliau sulaukiau ir apdovanojimų: šiek tiek duonos gaminių, riešinės, kojinės ir viskas sudėta į maišelį.
Apskritai varžybos paliko gana niūrų įspūdį - vien oras kiek daug prie to prisidėjo. Kai kam handikapas savų korekcijų įnešė: kai kas pavėlavo į startą, kai kas bent jau kuriam laikui nugalėtojais paskelbti buvo, nrs šių net bėgime nebuvo. Trasa daug kam tikriausiai įstrigo - ne vienas visai smagus kalnas, o ir šiaip vaizdinga. Na o pati organizacija puikiai atspindėjo visų metų taurės organizavimą, nors tiesa nedaugelyje etapų dalyvavau, bet daug kas kartojosi.

Komentarų nėra: