2016-04-18

Runway run 2015

Iš tikro ir pačiam savotiškai keista, kad iki šiol savo gimtajame mieste dar nebuvau dalyvavęs šiame renginyje - apskritai tame rajone, o tuo labiau oro uoste nebuvau lankęsis. Taigi šiemet pasitaikė proga tai ištaisyti.
Renginys ištikro buvo labai gerai išreklamuotas: internetas, facebook, o ir pačiuose Šiauliuose pilna informacijos, tiesa gana kuklios. Užsiregistravau internetu anksčiau ir varžybų rytą nukeliavau iki starto vietos. Gerai, kad anksčiau nuvažiavau - kiek vėliau jau ir mašinų eilės pradėjo darytis, ir gana toli jau jas reikėjo vėliau atvykusiems palikti.
Iš karto nukeliavau iki bėgimo varžybų organizatorių palapinės tikėdamasis pasiimti numerį, bet iš karto gavau informaciją, kad jei registravausi internetu čia jau nebereikia, o numerių nebus. Taigi ramiai dar apėjau karinę ekspoziciją: atitvertus stop linijomis lėktuvus ir karinės technikos aparatūrą, apie kurią šalia esantys kareiviai pasakojo susidomėjusiems.
Pagal programą buvo numatyti 3 vežimai į starto vietą, bet iš pradžių ir patys autobusai sunkiai prasibrovė per automobilių grūstis, o po to jau kursavo nesustodami ir tikrai daugiau nei 3 kartus. Kadangi viso labo tik 3km oro uosto pakilimo taku, tai nelipome į autobusus, o tiesiog nubėgome.
Iš pradžių lyg ir karšta pasirodė pavėjui, o be to ir nuobodu: lygu visiškai, aišku jokių kalnų ar posūkių, o aplinkui tiesiog laukai, angarai ir viskas.
Dar kiek pasimankštinome nubėgę ir laukėme starto. Nieko nesitikėjau iš šio bėgimo, tiesiog dariau savotišką treniruotę nepersitempiant po visų žiemos traumų ir ligų, net nesirengiau iš apšiliminės aprangos: su keliomis kelnėmis, keliais treningais stojau į startą. Ir per daug nesiskundžiau dėl tokio pasirinkimo - visi 3km prieš vėją, gana stiprų ir šaltą.
Pagaliau startas ir visi pajudėjom pakilimo taku, o gretimame variklį užkūrė naikintuvai, o paskui bėgant bent porą kartų praskrido netoliese. Greitai išsitempė visa minia, nors ir labai daug dalyvių, bet labai ir skirtingo pasiruošimo: visai rimtai bėgiojantys, mėgėjai, tiesiog šiaip iš mokyklų, organizacijų ar politinių partijų prieš rinkimus suvaryti, kareiviai ir t.t. ...
Taigi ramiai pradėjau bėgimą, paskui po truputį greitėjau - gana greitai prabėgo tie 3km, ir ne taip nuobodžiai, kaip apšilimo metu. Neskaičiavau kelintas parbėgau, o niekas iš organizatorių irgi nesirūpino panašiais klausimais - tik pažiūrėjo kas pirmi apdovanojimui ir tiek.
Po finišo visi dalyviai gavo atšvaitą su renginio simbolika ir galėjo pasivaišinti kareiviška koše. Kažkurkiturdar ir arbatos berods buvo, bet jau atskira eilė buvo, nebelaukėm. Dar kiek pabėgiojom ir po truputį išsiskirstėm.
Apskritai bėgimas specifinis: labai daug reklamos, daug dalyvių - bet visiškai neaišku kiek. Internetu galėjo registruotis kas norėjo ir 10 kartų, galėjo ir užsiregistravę neatvykti, o realaus skaičiavimo kiek bėgo tą dieną dalyvių ir nebuvo. Toks savotiškas net klausimas: ar tai iš viso varžybos ar tik masinis bėgimas? Aišku apdovanojo po vieną vyrą ir moterį, kaip ir prie varžybų galima priskirti, bet kokiose varžybose nėra finišo protokolų, nėra net dalyvavusių žmonių sąrašo ar bent jau skaičiaus? Atmetus tas abejones dėl statuso visai gražus renginys: 3km gali (ir tai padarė) dauguma žmonių, net iki starto vietos visus norinčius nuvežė, po varžybų atminimo suvenyrų parūpino ir dar kareiviška koše pavaišino. Tikrai ne veltui masiškiausias bėgimo renginys Šiauliuose.

Komentarų nėra: