2016-10-07

Nidos 1/2 maratono 2016

Visada laukiu šio bėgimo, kaip tikriausiai nemaža dalis bėgikų - nuostabi gamta, puiki nuotaika, geras organizavimas, sunki, bet įdomi trasa - viską sudėjus paprastai čia būna vienas smagiausių bėgimų Lietuvoje. Ir jei pernai dėl vienokių aplinkybių čia bėgau 5,4km, šiemet kiek pailginau distanciją ir užsiregistravau 10km - 21,1km su tokiu pasiruošimu ne itin ką gero būčiau subėgęs. Tiesa buvo dar galimybė bėgti savo gimtuosiuose Šiauliuose - kažkoks ,,proto bokštas" sugalvojo tradicinį bėgimą turėjusį vykti prieš savaitę perkelti vėliau ir sudubliuoti su Nidos bėgimu. Be to dar ir simbolinę12,36km distanciją sutrumpino iki kažkokių 8,46km. O ir dalyvių amžiaus grupės tik 2: vaikai iki 5 klasės, ir visi kiti be 8,46 dar ir 2,6km galėjo pasirinkti. Labai logiška, kad nieko rimto ir daug čia nesusirinko. Nieko keisto, kad iš visų didmiesčių Lietuvoje silpniausias bėgimas būtent Šiauliuose.
Šiemet važiavau tą pačią dieną į varžybas - taigi atsikėliau kiek po 5 ryte ir 6 išvažiavau iš savo gimtojo miesto. Oras neatrodė pats geriausias - neretai palydavo, rūkai, bet artėjant prie vietos orai taisėsi. Pačioje Nidoje buvome dar prieš 9, bet centras jau buvo uždarytas, teko suktis atgal ir vėl grįžti per kitą įvažiavimą. Pakeliui ant didžiojo kalno trasos rato pabaigoje telkšojo didžiulė bala ir jau mąstėm, kaip čia reikės taškytis, nes apibėgti praktiškai nebuvo galimybių. Bet vėliau bėgant toje vietoje buvo kone sausa - pasirodo prieš startą atvažiavo komunalininkai ir išsiurbė visą balą.
Taigi atvykome į Nidą, atsiėmėm numerius, dar kiek pavaikščiojom ir jau laikas buvo apšilimą daryti. Oras tiesiog nuostabus: saulė pasirodė, gana šilta ir ne per didelis vėjas - kone idealios sąlygos rudens bėgimui.
Šiemet laukė savotiška sumaištis ir chaosas tiek teisėjams, tiek kai kuriems dalyviams: matyt taupydami laiką ir kuo trumpiau norėdami užtverti kurorto gatves visas rungtis (išskyrus vaikų bėgimus) ,,sukišo" į vieną didelį katilą, padarydami jų startus 12 minučių intervalu. Iš pradžių startavo 1/2 maratono dalyviai, po 10 minučių 10km, o dar po kelių minučių ir 5km.  Dar prieš važiuodamas numaniau, kad išeis savotiška ,,košė" ir tą pajutau dar greičiau nei maniau: dar nepribėgus takelio palei jūrą jau ėmėm lenkti 1/2 maratono lėtesniuosius dalyvius. Ir iš esmės visas likęs laikas ir buvo jų ,,gaudymas". Savotiškai įdomu, nors kartas nuo karto ir iš kelio pasukti tekdavo. Bet iš kitos pusės dar pagalvojau kas tada buvo 5km greitesniems dalyviams, kurie prisivijo ir 21,1lkm ir 10km dalyvius... Kažkiek tokio džiaugsmo ir patiems 21,1 lyderiams turėjo kliūti - apskritai bent jau pirma bėgimo valanda labai intensyvi buvo - kone visose trasos vietose bėgikai ir visai dar nemažai.
Na o man pačiam visai gerai sekėsi, nors pati pradžia ne visai smagi buvo, gal dėl to, kad pats startas į kalną - na tiksliau labai greitai po starto mažesnysis kalnas. Sunkiai į jį įkilau, jau galvojau ne kažką šiandien gali būti, bet paskui ,,įsibėgo". Kaip jau minėjau gana greitai prisivijom lėtesniuosius 1/2 maratono dalyvius ir sunku buvo kontroliuoti kas ir kiek atsilieka iš tiesioginių varžovų. Pirmą ratą dar vienas jų visai šalia bėgo, bet paskui likau vienas ir tiesiog stengiausi bėgti neblogu tempu begaudydamas lėtesniuosius pagrindinės rungties dalyvius. Taip vienas iratbėgau iki finišo - pernai čia laimėjau 5,4km, o šiemet 10km.
Po varžybų atsiėmiau dalyvio suvenyrus - tradicinį puodelį ir magnetuką ir nuėjau pabėgioti. Apsiprausęs ir kiek užkandęs dar po Nidą pasivaikščiojau - iki apdovanojimų dar buvo likę nemažai laiko. Dar tikėjausi prieš apdovanojims tradiciškai pažiūrėti varžybų rezultatus, bet niekur neradau jų, o ir internete jie pasirodė ganėtinai vėlai ir labai netikslūs - tikriausiai bent 3 dienų prireikė, kad jau preliminariius apytiksliai tikslius juos padaryti. Keistoka, ypač kai visi buvo čipais. O dar prieš pora metų kiti teisėjai ir be čipų rezultatus tiksliai ir dar prieš apdovanojimus paskelbdavo. Taip ir kyla ne pirmą kartą man klausimas: ar tie čipai Lietuvoje brokuoti ar niekas taip ir neišmoksta jais gerai naudotis, nes panašios problemos jau ne pirmą kartą vyksta.
Sulaukėm pagaliu ir apdovanojimų - šiemet prizai už 10km čekiai sporto prekių parduotuvėje Vilniuje. Visa laimė, kad ir Šiauliuose viena to tinklo parduotuvė yra. Nors pasirinkimas kuklesnis, bet šiaip ne taip sugebėjau rasti bent kažką sau.
Netrūko ir kuriozų per apdovanojimus - apdovanojant pagrindinės 21,1km distancijos pirmą šešetuką net vienas žmogus ne tas apdovanotas buvo. Bet tikriausiai paskui išsiaiškino kas ir kaip, tuo labiau kad jiems prizinius pinigus į sąskaitas perveda, o ne tiesiai į rankas duoda.
Apskritai pačios varžybos kaip visada smagios, bet šiemet kaip reta daug problemų su laikų fiksavimais. Galbūt sistemos ,,užlūžo" kai vienu metu buvo suleistos visos distancijos ar tiesiog teisėjų nemokėjimas dirbti sistemomis. Toks savotiškas žingsnis atgal kokybės prasme. Bet apskritai visa kita kaip visada šaunu ir gerai, lauksim kitų metų.
Epiphany Dring

Skaitykite daugiau: http://sportas.lrytas.lt/futbolas/madrido-real-zvaigzdes-seimai-pavoju-uztrauke-pornografijos-modelis.htm?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copyisada laukiu

1 komentaras:

Pradedantysis rašė...

Lauksime naujų apžvalgų