2019-06-14

Aplink Lietuvą 2018

Jau tradicinis bėgimas Rumšiškėse, liaudies buities muziejaus teritorijoje, kurio metu tenka prabėgti pro visų regionų ekspozicijas. Esu bėgęs ir 1/2 maratono čia pagal gana įdomias handikapo taisykles, bet pastaraisiais metais ir 10,5km užtenka. Iš tikro prieš tai dar svarsčiau kur važiuoti: čia, į pajūrį ššbandyti trail trasos ar kitu atveju tiesiog normaliose varžybose bėgti, o gal ir į Latviją pasukti - bet paskui įvertinus visas aplinkybes apsisprendžiau.
Startinis mokestis tradicinis kaip ir visuose šios taurės etapuose ir gana sklandžiai organizuotas apmokėjimui internetu. Nuvykau į vietą, pasiėmiau numerį ir po truputį pradėjau apšilinėti. Nuotaikos ne pačios geriausios - ruduo vis tik daro savo, o dar ir iš po ligų sveikatos ne pačios geriausios.
Starte dalyvių gana nemažai, gal dėl to, kad kartu 5,2km ir 10,5km. Tradiciškai pradžia akmenimis grįstoje aikštėje, bet gana greitai prasidėjo ir asfaltas. Gana greitai pradėjo varžovai, bet turint omenyje trasos ypatumus per daug nesijaudinau - pora kalnų gana greitai apmalšino jaunimo entuziazmą. Taip palengva ,,susigaudžiau" nubėgusius starte varžovus, ir pirmas ratas gana įdomiai prabėgo, tuo labiau kad 5km dayviai visai gerai palaikė kompaniją. Bet antrasis jau buvo daugiau kova su savimi ir bėgimas vienam - priekyje nieko, iš galo irgi per daug arti nieko nesimatė. Taip gana ramiai ir parbėgau vienas.
Dar kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Šįkart nereikėjo tiek ilgai laukti, kaip kažkuriais metais, kai tada dar bendrą metų įskaitą skaičiavo. Aišku skaičiavo ir šiemet, bet jau patobulėjo matyt - nors kai man tai neįdomu per daug nesigilinau į tai. Patys apdovanojimai irgi gana tradiciniai pačių organizatorių - chemijos, duonos gaminiai, taurelė. Per daug ir nebelaukiau po savo apdovanojimų - išvažiavau namo, nes tokiu oru lauke būti ne pats mieliausias užsiėmimas.
Apskritai varžybos tradiciškai neblogai organizuotos, na bent jau trasa aiški, sužymėta ir pasiklysti šį kartą nepavyko :) Gal dėl rudeniško oro, gal dėl asmeninės savijautos, bet nesijautė to šventiškumo, kad sezono paskutinis etapas kai kuriems, uždarymas varžybų ciklo. Bet kaip man, kuriam tokios metų įskaitos nerūpi, tiesiog dar vienas rudeniškas bėgimas, vienos iš sezono pabaigtuvių.

Komentarų nėra: