2010-01-24

1000m Panevėžyje

Keistas šis sezonas, ne toks kaip pastarieji, tiek pasiruošimu, tiek varžybomis. Visai netikėtai ir neplanuotai sudalyvavau 1000m bėgime Panevėžio manieže. Iš tikrųjų labai trumpa distancija man - paskutinį kartą tiek bėgau prieš 7 metus... Dėl to ir dėl kitų priežasčių buvo ko nerimauti: tokiu greičiu nebėgau per treniruotes gana senokai, o ir pačioms varžyboms specialiai nesirengiau. Na bet kadangi Panevėžys visai netoli nuo Šiaulių, tai sugalvojom nuvažiuoti. Be to Panevėžio maniežas geriausias Lietuvoje: erdvus, nuožulnūs posūkiai, atnaujinta bėgimo danga, ne ,,tropikai", dėl ko čia galima gerai bėgti.
Padariau apšilimą, nors apšilti sekėsi sunkokai, gal dėl jaudulio krėtė drebulys, nors ir šiaip nekaršta buvo manieže. Starte 13 dalyvių, tarp kurių aiškiai vyriausias, nors tokioje distancijoje tai nieko nereiškia: jaunimui tokia distancija žymiai tradiciškesnė, greičiu aš kone visiems nusileidžiu, kas iš karto po starto ir tapo aišku: tiesiog kojos taip greitai nekyla, o dar starte kažkas pastūmė - po pirmo rato, kai bėgau visai gale, jau pradėjo kilti niūrios mintys ,,kokio velnio aš čia veikiu?", bet jei jau pradėjau bėgti, tai reikia ir bėgti kaip galiu. Taip po truputį atsidūriau pirmoje grupelėje ir po 3 ratų jau savotiškai posūkiuose net stabdė priekyje bėgantys, nors tiesiosiose vėl kiek pabėgdavo. Taip ir laikiausi kiek galėjau visus 5 ratus, o pabaigoje dar apsilenkiau pora priešininkų ir finišavau 5-as, su visai neblogu man rezultatu: 2,37,37. Visai netoli asmeninio, jei ne startas, gal ir pagerinęs būčiau, na bet ,,jeigu" nesiskaito.
Apskritai varžybos visai patiko, tikriausiai todėl, kad gerai sekėsi. Maloniai nustebino neblogas rezultatas, kuris šį sezoną kol kas (ir labai didelė tikimybė, kad taip ir liks) yra 10-asis laikas Lietuvoje šioje distancijoje, kuri visai ne mano specializacija. Keista, nėra tai aukštas laikas... Nors tiesa rungtis ne visai standartinė, dar tikrai yra žmonių, kurie jį pagerintų. Bet kuriuo atveju tai buvo gera kontrolinė treniruotė.

Komentarų nėra: