2010-06-05

LLAF taurė 2010 3000m kl.b

Taip palengva atėjo ir antrosios pagal svarbą varžybos stadione - LLAF taurė. Pasirinkau 3000m kl.b rungtį, nors minčių įvairių buvo: tiek 1500m, tiek 3000m, tiek 5000m galėjau bėgti ir dviejose pastarosiose taip pat neblogai galėjau atrodyti vietos atžvilgiu. Na bet šiemet daugiausiai dėmesio skiriu 3000m kl.b, šiaip ar taip tik 3 startai nusimato per metus, tai reikia pasipraktikuoti kiek galima per varžybas.
Šį kartą nustebino didelis dalyvių skaičius - jau seniai nebuvo tiek daug šioje rungtyje - 12. Šį kartą startas laiku, niekas nevėlavo, oras keistokas: pavėsyje šalta, saulėje karšta, o stadione vėjo gūsiai.
Keistas dalykas: bėgioju varžybose plentu ir prieš startą beveik jokio jaudulio, tik ateinu į stadioną ar maniežą - širdis į užkulnes nukrenta... Gal dėl retų varžybų stadione, gal dėl pervertinamos jų reikšmės, bet kuriuo atveju reikės su tuo užsiimti.
Startas ir tempas aukštas. Prieš startą galvojau ir pats vesti, jei niekas nebėgs, bet čia ir laikytis sunku: 1km per 3,03, o trys jau pabėgę priekyje. Po truputį išsibarstėm visi, po truputį pradėjau vytis prieš save bėgančius ir 2km pabaigoje pavijęs vieną jų jau ėmiau galvoti kaip čia lenkti, kaip staiga šis pasitraukė iš bėgimo takelio. Taip likusį 1km ir atbėgau vienas 3-ioje vietoje. Žinoma jei būtų kažkas netoli gal ir greičiau būtų, bet dabar priekyje tolokai, gale dar toliau, o ir kojos jau pajutusios ką reiškia kliūtinis nuovargis.
Po varžybų labai stipriai prasitampė visi kvėpavimo takai, net galvą ir ypač nosį skaudėjo - štai ką reiškia greita pradžia ir mažas darbas tokiu režimu per treniruotes... Na bet dar yra vienas mėnuo iki Lietuvos čempionato, yra laiko dar padirbėti.
Apskritai varžybos tradiciškai oficialios ir neblogai organizuotos - kaip dažniausiai ir būna stadione, nieko čia daug neprigalvosi

Komentarų nėra: