2010-06-30

Šiaulių m. vasaros čempionatas

Retas reiškinys Šiaulių miesto vasaros čempionatas, pastaruosius pora metų nevyko, o štai šiemet net dvi dienas kone su visomis rungtimis. Natūralu, kad dalyvių dėl to labai mažai: ir taip sportuojančiųjų vasarą mažai, o čia dar tiek rungčių, visi ir išsisklaidė. Ypač ilgų nuotolių bėgimuose. Vyrų 1500m - 2 dalyviai, moterų - 0, vyrų 3000m kl.b - 3(su manimi), moterų - 0, 5000m - v ir m 0.
Taigi bėgau 3000m kl.b, rungtį, kurią bėgsiu po 10 dienų per Lietuvos čempionatą. Tai galima sakyti savotiška repeticija, kontrolinis, kuriam išskirtinai nesiruošiau. Oras varžybų dieną bėgimui ne itin tinkamas: saulė, karšta, gerai dar nors vėjas šiek tiek vėsino. Stadionas puikiai pažįstamas, čia dažniausiai darau pagreitėjimus, šokinėju per kliūtis, bet privengiu duobės - labai jau stati ir tikriausiai kiek per didelė ji yra, o be to vandens niekada nebūna pakankamai: čia jau statybininkai restauruodami stadioną ,,pasistengė", kad vandens duobės kraštai nebūtų vienodi - pro vieną galą pili vandenį, pro kitą šis išteka...
Na štai pagaliau ir startas - greitoka pradžia, nors 1km 3,06. Technika per kliūtis tragiška, seniai iš tikro bešokinėjau, kas ir jautėsi. Jau pirmame km viskas buvo aišku: vienas pabėgo į priekį, kitas smarkiai atsiliko, todėl visas bėgimas kone vienam, kaip tikras kontrolinis. Finišas, 9,34,56, sezono geriausias, bet dar yra kur ir iš ko gerinti rezultatą. Tikiuosi bus kaip ir dažniausiai būna, kad visi geriausi laikai per Lietuvos čempionatą.
Apskritai varžybos gana blankų įspūdį paliko dėl savo mažo dalyvių skaičiaus, bet gerai, kad apskritai vyko - juk tai ir būna viena iš priežasčių, dėl ko vasarą niekas nebesportuoja - tiesiog nebėra kur... Apskritai pažiūrėjus į kalendorių per metus Lietuvoje būna apie 3 - 5 varžybas stadione suaugusiems, kas taip pat nepadeda gerinti rezultatų.

Komentarų nėra: