2011-10-08

Gintarinė jūrmylė 2011

Tradiciškai spalio 2-ąjį šeštadienį visus sukviečia gintarinė jūrmylė, šiemet jau 11-oji, o man 10-oji.
Iš Šiaulių pajudėjom 9, pakeliui pradėjo lyti, ir nors kiek nuogąstavau dėl starto laiko - mat 6 jūrmylės pirmoji rungtis - bet pavyko gerai pataikyti ant kelto (beje nemokamai varžybų dalyviams) ir spėjom laiku.
Oras kaip reta pasitaikė permainingas, prieš startą stiprus lietus, nors kelios minutės prieš nurimo. Kadangi trasa daugiau krosinė, tenka bėgti ir plentu, ir miško takeliais, ir pajūriu, šiemet išėjo toks gana purvinas ir šlapias bėgimas.
Startą tradiciškai davė patranka. Šlapia žolė davė taip pat savo ir pirmieji žingsniai ne itin greiti, o pirmajame posūkyje vos ,,įsirašiau", bet gana toliau buvęs asfaltas greitai ,,ištempė" visą grupę: pirmi du, paskui kita grupė, o aš kiek atsilikęs bėgau daugiau savo tempu, nesivaržydamas 100 proc., mat tradiciškai čia gana silpnai atrodau ir pretenduoti į pirmąjį 6-etuką tikimybė itin maža. Gana greitai susiradau kolegą panašiu tempu ir praktiškai kone visus likusius 10km prabėgom kartu - iš pradžių jis daugiau vedė, paskui aš - kol paskutinį km kiek pagreitėjau ir atbėgau 11-oje vietoje, su gana vidutinišku sau laiku. Iš karto dar įteikė varžybų sertifikatą ir marškinėlius. Po varžybų dar kiek pamąsčiau, gal ir vertėjo bėgti 100proc., nors iki prizinio šešetuko kiek daugiau nei 1 min, daugoka...
Po varžybų dar kiek pabėgiojau, persirengiau autobuse, mat tradiciškai nors varžybos ir geros, bet su dušais problema. Atstovėjęs eilę dar gavau savito skonio kareiviškos košės ir arbatos, pažiūrėjau varžybas, o po jų kone iš karto dar nuvažiavom iki jūros muziejaus, kurį varžybų dalyviams nemokamai galėjo aplankyti.
Tradiciškai varžybos aukštame lygyje su daug papildomų nuolaidų, paslaugų dalyviams: nemokamas keltas, marškinėliai, košė ir arbata, jūrų muziejus - ir visa tai nemokamai, be jokio startinio mokesčio laiku užsiregistravus. Praktiškai būtų idealios varžybos mėgėjams, masiškumui, nors šie savotiškai bijo jų, manydami, jog čia labai daug aukšto lygio bėgikų ir bus labai toli nuo visų. Nors tam tikru kampu pažiūrėjus varžybos orientuotos daugiau į jaunimą, kurie čia sudarė apie 70proc. visų dalyvių ir labai mažai veteranų (tikriausiai ir dėl apdovanojimų specifikos), kurie neretai kituose bėgimuose sudaro žymią dalyvių dalį. Prasčiausias dalykas šiemet - oras, su lietumi pradėtos varžybos, su lietumi ir baigtos, nors viduryje jų ir saulė pašvietė kurį laiką. Kaip visada vokiška tvarka (matyt Klaipėdos krašto istorija daro savo), gera organizacija, nors trumpam ir buvo pavedusi technika fiksavusi laikus. Lauksim kitų metų, gal jau priklausomai nuo tuometinės formos ir pasiruošimo bėgti visu 100 proc. reikės bandyti, bet kas bus po metų jau kita istorija...

Komentarų nėra: