2011-10-28

Rumšiškių handikapas 2011

Kadangi šiemet gana netoli nuo Rumšiškių atsidūriau tomis dienomis, tai suplanavau ir dalyvavimą čia. Vykau nuo Vilniaus pusės, bet matyt nepastebėjau nuorodų ir iš pradžių nuvykau prie pagrindinių vartų, iš kur pasiklausinėjęs vietinių darbuotojų pervažiavau kaip ir priklauso per kitus vartus.
Pasistačiau mašiną, sumokėjau startinį mokestį, dar kiek pasivaikščiojau po apylinkes. Įdomiai atrodė seni pastatai apkabinėti šiuolaikinėmis reklamomis.
Nuotaikos prieš varžybas gana prieštaringos - visą savaitę bėgiojau vietomis, kur nebuvo jokių kilometrinių atžymų, todėl ir savo tikrą pajėgumą buvo sunku vertinti. O tikslas buvo paprastas - patekti tarp pirmų 12-os apdovanojamųjų, o turint reikalų su handikapu tai kiek sudėtingiau planuoti: vyresnius paleidžia anksčiau, reikia juos ,,gaudyti".
Startas mano amžiaus grupei numatytas po 24 minučių nuo pirmųjų dalyvių išbėgimo, registracija prie starto prieš 5 min. Šį kartą taip pat dėl oro ir temperatūros ypatumu teko pasukti galvą dėl aprangos, bet pasimokęs prieš savaitę šį kartą jau nebesuklydau.
Atvykau prie starto prieš kokias 10 min, bet pro tunelį prie starto įleido tik kone į patį startą. Laukiam prie starto linijos, organizatoriai kažką kalbą per mikrofoną, atėjo laikas startuoti, ,,bėgam, ką jūs laikrodžio nepažįstat?" - taip ir pasileidom į trasą patys dalyviai.
Pradžia gana lengva, trasa sužymėta kas 1km, galvojau, jog tai padės orientuotis laike, bet jau pirmame rate supratau, kad tai ne itin patikimas rodiklis: pirmas km 3,15, antras 4,00, trečias 3,43 ir pan. - nežinia ar km sudėti netiksliai ar jie taip įvairavo dėl trasos ypatybių, kalnų. Pirmus km dar kiek pasilaikęs už vieno varžovų, paskui jį ,,paleidau" ir visą likusį laiką bėgau vienas. Pirmas ratas, pirmas tikrai patikimas laiko rodiklis kiek nustebino - tikrai lėtai, 19,30, tokiu tempu tik apie 1,18 būtų, todėl pradėjau greitėti. Ir visą laiką vis lenkiau ir lenkiau, gaudžiau ir gaudžiau varžovus - iki finišo skaičiavau berods arti 80. Prabėgant 3-iąjį ratą išgirdau, kad berods 10-as bėgu ir kiek krito motyvacija - šiaip ar taip jau 12-uke, bet dar pamačiau priekyje žemaitį (o už tai čia irgi vertinama), dar ir paskutinį ratą kiek ,,padirbau", nors pabaigoje ,,nebepersijungiau" ir ,,nebegaudžiau" dar vieno varžovo. Pagal handikapą 5-as, pagal laiką berods 3-ias (1,15,37). Visai neblogai, ypač po tokios lėtos pradžios ir su tokiu pasiruošimu apskritai.
Po finišo kiekvienam atbėgusiam įteiktos pora dėžučių vitaminų, visi galėjo pasivaišinti arbata (ir ,,patobulinta") bet koše. Šiemet apdovanojimai gana greitai suorganizuoti, priešingai nei prieš pora metų.
Apskritai bėgimas paliko gerą įspūdį: sunki, bet įdomi trasa, sąlygos mašinai pasistatyti teritorijoje, arbata, košė, vitaminai kiekvienam dalyviui. Oras taip pat negadino situacijos, rudenį daug ko tikėtis iš jo ir neverta. Gal tik kiek per daug bereikalingo blaškymosi, ypač starto procedūroje.

Komentarų nėra: