2014-07-08

Vaškai - Velniakalnis - Vaškai 2014

Po kiek ilgesnės pertraukos pasitaikė laisvesnis savaitgalis, per kurį buvo ir pora bėgimo varžybų. Vienas iš variantų šiemet jau ir per pagrindnius interneto portalus reklamuotas bėgimas Vilniuje, bet tolokai keliauti, tai kai visai netoli, Pasvalio rajone, buvo bėgimas, pasirinkau šį. Gerai, kad yra internetas ir radau kur ta gyvenvietė Vaškai, apie kurią jei ne šis bėgimas kažin ar būčiau iš viso sužinojęs kad tokia yra. Taip pat susižiūrėjau, kad kne visa trasa bus žvyrkeliu, tai ir batus pasiėmiau kiek labau pritakytus tokiai dangai.
Į varžybas užsiregistravau iš anksto internetu ir gavau patvirtinimą į elektroninį paštą, kad esu užregistruotas ir laukiamas, todėl ir nuvykus problemų nekilo - greitai gavau dalyvio numerį ir šiek tiek dar liko laiko susipažinti su miesteliu.
Oras pasitaikė karštas, tiksliau pirmoji karšta diena po nevasariško laikotarpio - kai prieš pora dienų dar ir su šortais šaltoka buvo, toks staigus atšilimas automatiškai savotiškai sunkumų pridarė. Tiesa grai bent tai, kad varžybų startas gana anksti - 10.30.
Prieš tai vaikų bėgimai, kur pamačiau ko dar nematęs per savo sportavimo laiką - vaikai, bėgdami 1 ar 2km gaudavo registracijos metu lapelius, kuriuos viduryje distancijos (kadangi varžybos principu ,,pirmyn - atgal" tiesiąja, tai tolimiausiame taške nuo starto) turėjo atiduoti varžybų teisėjui. Gerai, kai atbėga vienas dalyvis, bet kai vienu metu pora ar tas lapelis prilimpa ar kitos problemos - vos ne savotiškas orientacinis gunasi su atsižymėjimo tašku.
Po vaikų bėgimų ir pagrindinis startas - dalyvių negausiai: šiek tiek šiauliečių, Šiaulių ir Vilniaus rajono atstovų, grupelė kauniečių, bėgančių už karves bei žinoma vietiniai, bet šį kartą tik šio miestelio gyventojai. Keista, bet pasvaliečių praktiška nebuvo - ar tai kokios vidinės kibirkštys ar dar kokios problemos, bet nors paprastai pasvaliečiai atvažiuoja organizuotai į bėgimus gausia komanda, bet čia jų nesimatė.
Kaip ir tikėjausi, po kokių 700m baigėsi asfaltas ir prasidėjo žvyrkelis, ne itin kalnuotas ir gana tiesus, aplinkui laukai, keletas medžių - tokia ramybė, tik pora organizatorių mašinų pralėkė. Iš pradžių kiek nubėgau, paskui prisijungė vienas kolega ir taip iki vienintelio posūkio trasoje bėgome šalia prieš vėją. Kaip buvo sakoma prieš startą, kad prie to posūkio bus žmogus, bet vietoj to tik kelio stulpelis su rodykle. Pasukom ir kiek įdomesnių kalnelių atsirado ir pats Velniakalnis, prie kurio jau laukė organizatoriai. Kiek pasukom iš kelio, apibėgom stulpelį ir atgal tuo pačiu keliu. Pavėjui ir kiek daugiau pakalnių - šiaip lengviau, nors daugelį ,,pjovė" karštis. Dar likus 3km pasiūlė vandens teisėjas, laukęs prie moterų, kurios bėgo 6km, apsisukimo vietos, bet pagalvojau jau nebetoli, neverta stovinėti. Taip ramiai ir atbėgau vienas iki finišo.
Po finišo buvo žadėta košė su karšta arbata, bet vietoj to atsirado stalas su sausainiais ir vandeniu ir kitais gėrimais - gal net geriau, nes tokiu karštu oru kažin ar daug kam ,,lįstų" košė ir dar karšta arbata.
Kiek pabėgiojom, pasivaišinom, persirengėm, apsiprausėm po kriaukle ir gana greitai ir apdovanojimai - visiems nugalėtojams ir prizininkams diplomai, medaliai ir magnetukai su Vaškų vaizdais.
Apskritai varžybos gana tvarkingai suorganizuotos, kuklios, bet gana jaukios. Išankstine registracija nemokamos, po varžybų kiek vaišių, apdovanojimai simboliniai - tiesiog neblogas paįvairinimas, gal daugiau patiktų tiems, kas ne itin mėgsta asfaltą, ne itin mėgsta išlaidauti varžyboms, o tiesiog nori sudalyvauti varžybose, pasidaryti rimtesnę treniruotę ar pakeliauti ir paįvairinti, praplėsti savo bėgimo ir ne tik geografiją.

Komentarų nėra: