2014-10-02

15-asis Nidos pusė maratono

Kasmet visada mane traukia rudenį keliauti į Nidą, kur vyksta vienas geriausiai organizuojamų Lietuvoje bėgimų. Prasidėjęs nuo gana mėgėjiško renginio vis tobulėjantis ir ypač pastaraisiais metais vis gausėjantis. Aišku savo duoda ir ilgalaikis kryptingas darbas, ir atsiradusios papildomos trumpesnės distancijos - 5,5km ir šiemet plento į Nido atnaujinimo surengtas 10km bėgimas.
Registravausi į varžybas dar rugsėjo viduryje, kol dar kainos taip stipriai ,,nesikandžiojo". Tiesa čia tik du variantai ir tebuvo, priešingai nei kai kuriuose kituose bėgimuose, kur registracijos kainos laiptų gerokai daugiau būna.
Atvykau dar ketvirtadienį į Neringą, bet jau ir tada suveikė išankstinė varžybų dalyvių automobilių registracija dėl ekologijos mokesčio, kuri kaip visada veikė per elektroninį paštą, tikšiemet jau pats postas automatiškai nuskaitė numerius - tobulėja technologijos.
Startinį numerį atsiėmiau penktadienį ir atėjo ir varžybų diena: po truputį lindo saulė iš debesų, nors šilta ir nebuvo, o dar ir vėjas stiprus davė savo.
Prieš startą savijauta pusėtina, nors ir jutau, kad gerai nesubėgsiu - kad ir lėtai subėgtas, bet vis tik maratonas davė savo. Ir iš po starto kone iš karto pajutau tai, kai visi labai greitai mano akimis šovė į priekį. Bet po truputį pradėjau ,,gaudytis" varžovus - iš pradžių ir dopingo atostogose buvusi olimpietė gana tolokai nubėgusi buvo, bet artėjant antrajam ratui prisivijau tiek ją, tiek pora tiesioginių savo varžovų. Per artimiausius pora ratų panašiai ir tampėmės - pora varžovų atsiliko, vienas nubėgo. Į kalną prieš vėją jau gaudydavau kitus, tiesiosiose ir pavėjui jau kentėti reikėdavo laikantis už nugaros. Prieš paskutinį ratą kiek pabėgau nuo trasos rekordo siekusiosios, kurios treneris su dviračiu lydėdavo į vieną kalną ir duodavo patarimų bei atsigerti (prieš kokius 10 metų ir mažesnį prasižengimą Nidoje buvo diskvalifikuotų, tiesa šiemet nuostatuose Nidoje to punkto nebeliko, nors daugelyje kitų rimtesnių bėgimų tai galioja). Aišku šioji bandė ,,kabintis", bet situacija kontroliuojama ir gana ramiai atbėgau 5-oje vietoje su gana prastu rezultatu.
Po finišo dar kiek pabėgiojau, atsiėmiau kasmetinį dalyvio puodelį, apsiprausiau ir laukiau apdovanojimų. Čia kaip visada koncertinė programa iš šokių ir dainuojamosios poezijos. Ilgai neužtruko, o ir pats nelaukiau visų apdovanojimų pabaigos skubėdamas išvažiuoti.
Apskritai varžybos tradiciškai savo stiliuje: šiltai, tvarkingai ir organizuotai. Šiemet ir rekordinis dalyvių skaičius, nors kad ir 4 ratai dar nebuvo tokių grūsčių kaip kažkada Vilniaus maratone ar Kauno bėgime spalio mėnesį. Nieko labai naujo, išskyrus galbūt ir vienkarinį 10km bėgimą, naujo dviračio niekas neišradinėja, tuo labiau ir šis visai gerai rieda - gražus bėgimas su sunkia trasa dar gražesnėje aplinkoje.

Komentarų nėra: