2015-05-21

Vilties bėgimas 2015

Jau 8-ąjį kartą rengiamas bėgimas, kuriame tradiciškai dalyvauju praleidęs pirmuosius keletą. Iš esmės ir pirmas tradiciškai mano dayvaujamas bėgimas šiemet, nes taip jau išėjo, kad iki šiol visi buvę startai nauji man - naujos trasos, nauji bėgimai.
Šiek tiek naujovių ir čia atsirado, bent jau registracijoje: nors kaip ir anksčiau veikė registracija internetu, bet šį kartą painesnė ir ilgesnė pasidarė - taip peršokinėdamas per langus ir pamečiau kažkur pora raidžių iš savo pavardės. Bet paskui dar registravo klubas, tai išsitaisė padėtis.
Vienas iš šio bėgimo privalumų, kad startas nėra labai anksti ir galima pakankamai ilgai pamiegoti ir ramiai nuvažiuoti. Kaip ir kasmet vaizdas panašus prieš startą: likus 1,5 valandos iki starto dalyvių vos matosi, pradėjus daryti apšilimą jau pradeda lįsti iš visų kampų, o prieš stovint starto vietoje jau matai, kaip masės bėgikų dar eina ten.
Paprastai šiuo metu per bėgimą užeidavo karščio bangos, bet šiemet priešinga situacija: šaltoka, stiprus priešinis - šoninis vėjas su gūsiais. Apšilau ir nesiryžau vilktis visiškai trumpos aprangos - nors bėgant ir nebuvo itin patogu, bet per šilta irgi nebuvo.
Stojom į startą ir gana punktualiai prasėjo varžybos. Iš karto šovė į priekį keturi varžovai (tiesa vieną jų jau po 1km aplenkėm), o kiti per daug irgi nerodė noro ,,vesti" bėgimo. Teko vėl eiti į priekį ir taip gana greitai likom dviese. Iš pradžių daugiau vedžiau aš, per dalyvių minias, kurios susidarydavo kitų rungčių starto vietose, pavesdavo kolega, kartais ir šalia bėgdavom. Priekyje jau toli varžovai, iš galo irgi padėtis kontroliuojama - likus 1km nubėgo kolega į priekį, o aš ramiai ir finišavau 5-oje vietoje.
Iš karto po finišo pasveikino vienuolis, savanoriai dalino gėrimus. Kiek palaukęs kitų kolegų dar pasiėmiau daiktus ir apsirengiau, nes vis tik šalta kai nebėgi. Vos spėjau persirengti, kai pradėjo kviesti į apdovanojimus - apdovanojo keliose amžiaus grupėse ir pirmuosius šešis finišavusius bendroje įskaitoje piniginiais prizais.
Po bėgimo dar nukeliavom iki Klaipėdos maniežo ir gražiai paprašę gavom leidimą nusiprausti.
Apskritai bėgimas tradiciškai gražus, su šilta atmosfera, nors ir šaltu oru. Šiemet labai operatyvus ir net ir tokiu oru gausus dalyvių ir žiūrovų. Simbolinis startinis mokestis - auka 3 eurai, po bėgimo ir trasoje gausu vandens ir gėrimų - taip keistai šiemet vėsiu oru nedidelė turėjo būti jų apyvarta. Tiesiog gražus ir šiltas renginys, perdaugęs vien tik bėgimo rėmus.

Komentarų nėra: