2015-06-18

Dobeles nakts skrējiens 2015

Dar vienas savaitgalis, kai daug varžybų: LLAF taurė stadione, bėgimai Šėtoje, Klaipėdoje, Kaune - bet deja nė viename jų negalėjau bėgti dėl savo darbo grafiko, nors per klaidą sumaišęs datas ir buvau užsiregistravęs viename jų. Stadiono jau atsisakiau ir kažin ar kada ten begrįšiu į varžybas. Vieninteliai likę galimi man bėgti bėgimai tą savaitgalį liko koldūnų šventė Viduklėje ir netolimoje Latvijoje, Dobelės miestelyje, kuris daugiau garsėja savo alyvų festivaliu. Bet apie retą Žemaitijoje bėgimą sužinojau vos ne atsitiktinai ir jau kai buvau užsiregistravęs, taigi nebekeičiau savo planų ir keliavau pas ,,braliukus".
Radau varžybas internete,susižiūrėjau kas ir kaip, iš anksto nemokamai užsiregistravau ir varžybų dieną į pavakarę išvažiavau - taip vadinamasis ,,naktinis bėgimas", kai startas 20:30. Tiesa bėgti tik 5km, 2 ratai miestelio gatvėmis, bet savotiškai įdumu ir toks bėgimas, seniai jau tiek mažai bebėgau varžybose.
Atvykus į miestelį dalis gatvių jau buvo užtverta, gana greitai radau registracijos vietą - du stalai, kurių viename 2,5km ,,tautos bėgimo" be laiko registracija, kitame 5km varžybų. Šį kartą geriau sekėsi susikalbėti su vietiniais - tiek rusiškai, tiek angliškai neblogai supratome vienas kitą. Atsiėmiau voką, kuriame numeris su čipu, sąvaržėlės ir magnetukas su Dobelės atributika, ir laukiau starto.
Gerai, kad startas taip vėlai vakare - didieji karščiai jau buvo praėję. Savijauta pusėtina prieš startą - taip vos ne kaip į gerą treniruotę atvažiavau, ryte dar ir lengvą treniruotę padaręs. Apšilau, kiek pagreitėjau iratėjau į starto vietą. Dalyvių gana nemažai, nors aišku daugiausiai vaikų, kurie starte gana agresyviai nusiteikę - užsiėmę pirmas linijas ir pirmus metrus tikrai greitai užbėgo. Kai kuriuos ir po 1km ,,tepagavau", o paskui jau toliau tokiu pat tempu tęsiau. Iš esmės nuo to laiko ir bėgau vienas, kovodamas daugiau su savimi ir dar matomu, bet neprie nugaros esančiu varžovu. Trasa kalnais nepasižymėjo, nors posūkių ir buvo. Pirmas ratas greitai pralėkė, o antrasis jau ilgas pasirodė - vis tik tas dienos karštis dar nebuvo praėjęs, o po pirmo greito rato tai dar labiau pasijuto. Bet gana ramiai atbėgau 1-oje vietoje, su labai geru laiku, jei tik ten tikrai būtų 5km.
Dar kiek spėjau pabėgioti ir labai greitai apdovanojimai, kuriuose apdovanojo pirmus 6 dalyvius - labai jau daug šešetų tai dienai: 06 06 šeštos mano varžybos šiemet - Dobelės produkcija: miltai, makaronai, kruopos, žvakė, rankų kremai ir taurė. Dar kiek apsiprausiau miesto fontane ir iškeliavau namo, nors ten toliau vyko miestelio šventė, koncertai ir t.t. Jau ir vėloka buvo, o be to ir nežavėjo visiška priešingybė Naisiams alkoholio atžvilgiu...
Apskritai visai gražus bėgimas: nemokama registracija, laikas su čipais matuojamas, trasa gana greita ir ne pati nuobodžiausia, greitai ir operatyviai apdovanojimo ceremonija, trasa gerai saugoma policijos, WC taip pat greta. Kartais tokie maži bėgimai, miesteliai nustebina savo organizacija, nors aišku suvaldyti šimtą dalyvių lengviau nei tūkstančius. Paprastai nėra ir kur organizuotai nusiprausti po varžybų. Bet savotiškai įdomu sudalyvauti panašiuose bėgimuose - jaučiasi to krašto, miestelio specifika, nėra vien tik ,,mcdonaldiškas" bėgimas, kur kone viskas taip pat.

Komentarų nėra: