2015-06-22

Kauno maratonas 2015

Graži tradicija tampantis renginys, kuriame šiemet taip pat dalyvavau, tik priešingai nei ankstesniais kartais rinkausi ne 1/2 maratono, o 10km. Tiesa prieš tai ilgokai svarsčiau ką bėgti, bet pažiūrėjęs į savo darbo grafiką, užimtumą bei pasiruošimą ir formą vis tik nusprendžiau, kad geriau bus trumpesnė distancija.
Registravausi kiek anksčiau, nors kiek ir paskubėjau galbūt - prieš renginį likus visai nedaug laiko atsirado norinčių išgarsinti savo vardą įmonių. Bet kadangi jau buvau sumokėjęs startinį mokestį, taip ir likau prie savo senojo varianto.
Startas 10km šiemet numatytas gana vėlokai, 14:40, tai išvažiuoti iš namų galėjau gana vėlai ryte. Bevažiuodamas dar labiau džiaugiausi, kad vis tik ne 1/2 maratono pasirinkau - tokiu oru vien prabėgti 1/2 ar visą maratoną jau tikrai yra ką veikti, o jei dar greičiau noro yra...
Iš anksto kiek tai įmanoma - nes pati trasa ne taip daug laiko likus iki varžybų buvo paskelbta - panagrinėjau trasą: 2 ratai po 5km Kauno senamiesčiu. Dangos pačios įvairiausios: plentas, plytelės, brukas, žvyras, skalda ir pakankamai daug posūkių, nors šį kartą gal ir gerai tai - pati trasa lygi, kalnų sunku atrasti, tai nors šioks toks paįvairinimas.
Startinį paketą (tradiciškai numeris su čipu, sąvaržėlės ir reklaminiai lankstinukai) jau buvo iš anksto paėmę, tai atvykus nebereikėjo eiti ieškoti registracijos. Kadangi šiemet startas ir finišas šiemet Rotušės aikštėje, mašiną ieškojau statyti kažkur netoli - nepavykus prasibrauti iki pilies aikštelės (nors joje vietų ir buvo, o ir bėgimui eismas tuo metu nemaišė), radau vietą senamiesčio gatvelėje.
Nors apšilimo metu jau ir kiek atvėso palyginus su rytmečiu, net ir lietų tuo metu rodė virš Kauno prognozės, bet vis dar tvanku buvo. Apšilau, padariau mankštą ir laukiau starto, kuris šį kartą vėlavo, kaip paskui pažiūrėjau apie 12 minučių. Kiek toliau nuo starto kiek kalbėjomės su kolegomis, dar kiek galvoju pabėgsiu, kad visai neatšalčiau po apšilimoį priešingą pusę. Grįžtu - nieko nebėra, visi jau starte išsirikiavę. Kažkiek adrenalino, teko brautis pro minią iki priekio, bet spėjau laiku.
Pagaliau ir startas - tradiciškai pirmais metrais išlenda neaiškių bėgikų, 100m ar kiek daugiau priekyje pabėgančių. Tiesa šį kartą vieną tokį pora km reikėjo vytis. Iš pat pradžių nubėgo vienas varžovas, o mes likom dviese gana greitai - taip vos ne 8km už nugaros ir laikėsi, kol paskui pagreitėjo ir per daug ir nebegaudžiau - žinojau, kad vis tiek prizinė vieta (iš galo irgi jau toli kažkas), o ir šiaip nei noro, nei bėgimo tą dieną... Taip ramiai ir finišavau 3-ioje vietoje.
Po bėgimo gavau dalyvio medalį ir maišelį, kuriame energetinis batonėlis, vandens buteliukas, vitaminai ir greito paruošimo košė. Šalia dar atstovai siūlė vandens, bealkoholio alaus - keistas dalykas po bėgimo.
Dar kiek pabėgiojau ir labai greitai atėjo apdovanojimų metas. Taurė ir rėmėjų dovanos: kepurėlė, marškinėliai, taurės ir vanduo iš vieno, greito paruošimo košės iš kito, vitaminai iš trečio ir dar sporto klubo abonementas mėnesiui.
Apskritai Kauno maratonas vienas iš nedaugelio didelių bėgimų, kuriam dar svarbus bėgikas: trasos gerai paruoštos ir tinkamu oru labai greitos, dviratininkų palyda priekyje - visai gerai, nes senamiestyje žmonės vaikščiojo ir po trasą. Gerai ir eismas sutvarkytas - priešingai nei Vilniuje, kur po kiekvienų varžybų neigiamų komentarų gausybė šia tema. Vandens stotelių pakankamai ir niekas ,,neduoda velnių", jei per daug, jų manymu, geri - yra tekę ir to patirti kituose bėgimuose. Ir apskritai jaučiama šventinė nuotaika viso renginio metu. Tikriausiai viskas dėl to, kad renginį organizuoja žmonės patys bėgiojantys, suprantantys apie ką eina kalba, o ne vadybininkėliai, kuriems tiesiog reikia padaryti didelį, garsų renginį ir dar pageidautina iš to uždirbti.

Komentarų nėra: