2018-08-21

Olimpinės dienos bėgimas 2018

Nauja tradicija olimpinės dienos renginius organizuoti vis kitame mieste - šiemet atėjo Panevėžio eilė. Kurį laiką svarsčiau ar bėgti 10km ar 5km, bet galų gale nusprendžiau apsiriboti 5km - kitą savaitę dar laukė Kaune 10km, o prieš tai buvo 10km Palangoje. Registracija internetu, 6 eurai, kaip už 5km ne tiek jau ir mažai.
Atvykau į Panevėžį ir sugalvojau pastatyti mašiną prie lengvosios atletiko maniežo, kaip būdavau įpratęs nuo Berčiūnų bėgimo, bet ten nepavyko, todėl prisiparkavau aikštėje netoli Nevėžio. Nukeliavau iki starto vietos ir pasiėmiau numerį. Kiek apšilau ir laukaiu starto, kuris šį kartą ne juokais vėlavo. Tradiciškai prieš tai buvo olimpinės mylios bėgimas ir organizatoriai kaip ir gerai paskaičiavo, bet kai kurie dalyviai pakoregavo planus: iš tikro sunku suprasti, kaip galima 2km BĖGTI 30min? Net einant normaliu tempu greičiau. Na bet ką darysi, teko laukti kol duos startą mūsų bėgimui. Pagaliau visus išrikiavo starto vietoje ir kažkas kažką kalbėjo - akustika tokia tragiška, kad nieko nesupratome, nors kaip sakė žiūrovai gerai viską girdėjo.
Pagaliau ir startas - iš karto lyderiai pasirodė. Dar pabandžiau ,,užsikabinti", bet nepavyko - lyg ir ,,nemiriau", bet greičiau nebepavyko. Pati trasa visai nieko - ratai po 2,5km miesto gatvėmis, paskui dviračių takeliu, per olimpinį miestelį, kalnelis ir vėl rato pradžia. Gana greitai apsidžiaugiau, kad tik 5km tebėgu - diena tikrai karšta ir kankintis užteko ir tiek. Gana ramiai, dar olimpiniame kaimelyje vos ,,nenunešęs" žioplių plavinėjančių po bėgimo trasą, atbėgau trečias.
Kiek pabėgiojau ir pradėjau ieškoti vietos, kur galima būtų apsiprausti. Nesėkmingos paieškos - lengvosios atletikos maniežas renovuojamas (pagaliau - geriausias, mano manymu, maniežas Lietuvoje nematęs remonto nuo pastatymo), o kitur niekur ir neradau.
Apdovanojimai turėjo būti 14 valandą, bet atsitiktinai atėjus anksčiau 20 min išgirdau, kad jau jie vyksta. Knyga ,,Neregėta Lietuva", taurė ir Impuls narystė 1 mėnesiui, dėl kurios reikojo po apdovanojimų eiti už scenos ir sulaukus organizatorių pranešti savo el. paštą.
Po geros  savairės gavau ten laišką, kad galiu eiti į artimiausią Impuls ir viskas bus gerai. Kiek užtrukau, bet nuėjus jokiame sąraše nerada mano pavardės, teko rašyti dar vieną laišką. Atrašė jau kitas asmuo, dabar jau viskas turėtų būti gerai, tik reikėjo per 1 mėnesį nueiti iki Impuls. Bet darbai, vasara ir pan. ir nebenuėjau - tikriausiai taip ir baigėsi mano laimėtas Impulso prizo galiojimas - per daug ir nesikremtu, šiaip ar taip į sporto klubus nevaikštau, ne itin turiu nei laiko, nei noro, o ypač vasarą, kai sportuoti lauke vienas malonumas.
Apskritai varžybų organizavime galima rasti nemažai trūkumų: didelis starto vėlavimas, per ankstyvas apdovanojimas, trasa nors ir įdomi, bet gana ryškiai ilgesnė - gal ir būtų gera, jei nebūtų lanko per olimpinį kaimelį. Bendras vaizdas lyg ir geras, nors daugiau šou aplinkiniams, nei rimtas renginys.

Komentarų nėra: