2018-08-21

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės dienas skirtas bėgimas Radviliškyje 2018

Radviliškis savotiškai artimas miestas man - vaikystėje vasaromis netoli esančiame kaime praleisdavau vasaras ir šalia esančiame miškelyje, dėl šalia jau seniai esančio karinio dalinio čia atliekamų pratybų liaudiškai vadinamu ,,poligonu", surinkdavau didžiąją dalį savo vasaros bėgimo kilometrų. Savo bėgimo tradicijomis geležinkeliečių miestas negarsėja, nors pernai ir surengė bėgimą. Šiemet netyčiomis pamačiau, kad dar vieną organizuoja, bet informacijos tikrai mažai, tik plakatas su pagrindine informacija patalpintas kultūros centro tinklapyje. Na bet užteko ir titek - laikas yra, vieta yra, distancija yra, net registracijos e. paštas yra.
Užsiregisravau ir tą dieną iš kaimo atbėgau iki starto vietos - karinio (pasirodo oro gynybos) dalinio. Dalyvių daug nesimatė, dar pasiklausiau kur čia registracija, tai nurodė pasiklausti organizatorių - pasirodo nebus čia tokios, registracija paštu tik dalyvių skaičiui numatyti. Dar kiek pabėgiojau ir prasidėjo oficialioji dalis: rajono meras, kažkas iš kariškių pakalbėjo, dar bendrą mankštą pravedė - startas apie 15 min vėliau nusikėlė.
Bet pagaliau visus nusiuntė prie starto vietos - sankryžos kareivinių teritorijoje. Jokios linijos, tiesiog maždaug čia ir kryptis ten, pro vartus. Startas ir pajudėjom. Tradiciškai tokiuose bėgimuose pirmuose metruose atsiranda ,,starto didvyrių", kurie taip pradeda, kad ir man jau per greitai būna. Bet pora šimtų metrų ir lieku vienas. Bėgti tik 2,5km, tai tokia daugiau treniruotės dalis - pažįstamos vietos, pažįstamos ir bėdos - Radviliškio dviratininkai, kurie važiuoja gatve ir vos ne viduriu, nors šalia dviračių takas. Aišku priekyje lydėjo policija, kelią ,,išvalė". Prabėgau pro miesto centrą ir pagaliau finišas prie kultūros centro, bažnyčios ir paminklo - viskas ten šalia. Užbėgau laiptais, užkabino dalyvio medalį, galėjo pasiimti vandens ir kareiviškos košės, bet tik atsigėriau ir pajudėjau atgal link kaimo tęsdamas treniruotę, šiaip ar taip jokių apdovanojimų nenusimatė.
Apskritai varžybos tikrai ne pačios rimčiausios, jei tai vadinti varžybomis. Daugiau pagarbos bėgimas, kuriame pasidariau treniruotę. Trasa paprasta ir ,,izoliuota" bėgikams, medaliai po bėgimo, vanduo, kareiviška košė - kaip tiesiog pagarbos bėgimui visai gerai.

Komentarų nėra: