2020-05-13

Šventinis bėgimas ,,Kuršėnams 438" 2019

Ne pirmus metus organizuojamas bėgimas, bet iki šiol neteko jame dalyvauti, nors ir visai netoli mano gimtųjų namų. Galbūt ir šiemet nebūčiau čia bėgęs dėl savo darbo grafiko - dalyvavimas varžybose po naktinės pamainos sveikatos neprideda, o ir bėgasi ne kažką. Bet kadangi tai įskaitinis etapas klubinei įskaitai, tai vis dėlto nusprendžiau pabandyti.
Startinis mėkestis daugiau simbolinis - 3 eurai, kurį galima ir vietoje susimokėti. Oras varžybų dieną tikrai nevėsus, o savijauta ne pati geriausia. Apšilimo metu prabėgau trasą apsižvalgyti: startas miestelio pagrindinėję aikštėje, keletas posūkių ir šiokių tokių pakilimų bėgant gatve. Paskui seka posūkis ir ištrupėjęs dviračių takelis, gana staigus posūkis į gyvenamųjų namų kvartalą, dar vienas posūkis ir paskui jau be teisėjų pagalbos sunkiai randamas kelias link Ventos. Tiltu per upę ir vieškeliu iki posūkio, kuris toliau veda į pievų takelį. Dar vienas posūkis ir palei Ventos senvagės kanalus, kol pasiekiamas parkas. Ten restauruoti tilteliai - gražūs, bet bėgti visai netinkami dėl savo formos ir skaldos takeliai. Dar kiek posūkių ir tilto per Ventą šaligatviu vėl grįžtama prie starto vietos. Vienas ratas apie 3300m, taigi 3 ratai laukė. Trasa visai ne mano skonio - mišri danga, nemažai posūkių, o ir kalnų pastebimų kaip ir nesimatė, nors kaip vėliau paaiškėjo per tris ratus visai nemžai jų susidėjo.
Į startą dar vos nepavėlavau, bet spėjau paskutinėmis minutėmis. Ir visi pasileido - iš pradžių išryškėjo lyderiai, po pirmo rato dar nusiėmė 3,3km dalyviai ir aiškiau pasidarė situacija: pirmi du aiškiai stipresni, o aš bandžiau kovoti dėl trečiosios vietos. Bet vis tik ne šį kartą - jaunimas po truputį pabėgo ir mano pastangos nepadėjo, taigi finišavau 4-oje vietoje. Trasa gana tiksliai 10km ir nors to tiesiogiai ir nesimatė, bet bendras sukilimas net didesnis nei Anykščių bėgimo išėjo. Po varžybų kiek pabėgiojau, užkandau organizatorių košės ir nebelaukdamas nieko išvažiavau namo.
Apskritai varžybos kaip ir tvarkingai suorganizuotos, nors didelio dalyvių kiekio ir nesulaukė. Aišku nepadėjo ir tai, kad tą savaitgalį vyko dar bent 4 bėgimo varžybos Lietuvoje. Trasa skonio reikalas, bet mėgstantys plentą ar daugiau tradicines trasas neturėtų būti labai susižavėję. Bet pati organizacija tvarkinga, tuo labiau už tokį simbolinį mokestį visai neblogas bėgimas.

Komentarų nėra: