2010-02-23

2010 Lietuvos žiemos čempionatas (3000m)

Taip palengva atėjo ir pagindinis žiemos sezono startas - Lietuvos čempionatas. Tradiciškai vasario antra pusė, bet daug ir skirtingybių: vietoj tradicinio Kauno Klaipėda, o dėl to ir daug kitokių niuansų.
Skirtingai nei visuomet į varžybas, kurios truko dvi dienas, vežė su nakvyne, nors čia ne itin pavyko (čia tikriausiai tiktų ,,pagal kainą ir kokybė"): apgyvendino barake, kuris pagal viską sprendžiant nematė jokio remonto dar nuo TSRS laikų, tuo metu pirkti ir baldai kambaryje, gal net santechniniai mazgai, virtuvėje keletas neveikiančių išdraskytų prietaisų... Kaip ir visada jokios kalbos apie maistpinigius, tiesiog atvežė, apgyvendino, o toliau jau patys sukitės kaip norit.
Pirmą dieną nedalyvavau varžybose, nors pasirodo buvau užregistruotas 1500m distancijoje, bet šiaip ar taip kažin ar būčiau bėgęs - nei pasiruošęs per daug jai, nei ką nors įspūdingo būčiau nuveikęs. taigi penktadienį prasibėgau priešvaržybinę pramankštą, bendrabutyje nusimaudžiau po šaltu dušu (kitokio nebuvo...) ir nemažai pasivaikščiojau po Klaipėdą, miestą, kuriame retokai būnu.
Varžybų dieną savijauta buvo pusėtina. Manieže oras nors ir neatrodė labai šiltas, bet apšilimo metu kiek kitaip pasidarė. Įdomi danga, keistoki posūkiai, bet apskritai gražus maniežas.
Startas. Ir iš karto pasijautau kiek per lėtas, pirmame km bėgau vos ne gale, įveikęs 1km per 2,55. Po to tarsi ,,įsibėgo" ir pradėjau ,,rinktis " priešininkus - tarsi noriu bėgti greičiau, bet kažkas lyg ir tuo pačiu laikytų, patraukiu kiek greičiau ir kojos nebelaiko... Taip po truputį traukdamas ir atbėgau iki 5-os vietos. Tikėjausi kiek geriau žinoma, bet gal tiek ir tesu pasiruošęs: keletas startų ir visi stabiliai kelių sekundžių skirtumu. Bėgimas šį kartą labai stabilus (2,55;3,00;3,00), bet lėtokas... Na priežastys daugmaž aiškios, bet ir pakeisti ne ką tegaliu - gali būti, kad tai paskutinis žiemos sezonas, vėliau tiesiog nesiruošdamas specialiai nebent dar kada sustartuosiu manieže.
Apskritai Klaipėda varžyboms pasirengė neblogai: maniežas jau keletą metų atnaujintas (tai ne Šiaulių daržinė), šilta (apie +20C, kas Šiauliuose ir vasarą galbūt manieže nebūna, o žiemą +7C), tvarkingai suorganizuota, labai operatyviai suvedami rezultatai, didelis dėmesys kreipiamas į kompiutrinės technikos panaudojimą varžybose. Nežinia ar ten akustika manieže prasta, ar garsiakalbiai, bet suprasti kas ką sako praktiškai neįmanoma. Na bet šiaip netradiciška vieta Lietuvos čempionatui, bet iš dalies tai gerai, kad ne viskas vyksta ten pat visada.

Komentarų nėra: