2010-02-11

Šiaulių miesto čempionatas (1500m)

Žiemą, priešingai nei vasarą, dar rengiami Šiaulių miesto čempionatai, o kadangi dabar laikas tinkamas (apie 10 dienų iki Lietuvos pirmenybių), tai sudalyvavau ir čia. Pasirinkau kiek trumpesnę distanciją - 1500m, kas savaitę bėgioti po 3000m nėra dar tiek sveikatos. O ir apskritai pastaruoju metu savijauta prasta dar nuo sausio vidurio: iš dalies tai lėmė ir apsinuodijimas, iš dalies ir bėgimo sąlygos, šaltis ir ypač sniegas, iš dalies ir treniruočių metodika ir periodas.
Taigi programa labai trumpa, nedaug rungčių, viskas per dvi dienas, bet kas vėl atsitiko - buvau vyriausias visų varžybų dalyvis, veteranas galima sakyti :), tarsi dinozauras :) (bet dar laikausi, nors gali būti, kad tai paskutinis mano sezonas manieže, bet tikrai ne stadione ar plente). Starte apie 12 žmonių, kartu merginos ir vaikinai - normaliose varžybose žinoma to nebūtų, bet čia tai normalu. Nors ir rungčių nedaug, bet programa šiek tiek vėlavo. Manieže +8C - kaip Šiauliams labai šilta, nors kaip pajuokavo svečiai ,,oras netinkamas net rudens krosui rengti" :)). dėl to su šildančiu tepalu išsitepiau kojas, apsivilkau marškinėlius su trumpomis rankovėmis, nors rankos pabaigoje vis tiek kiek pašalo.
Startas ir vėl kiek pramiegojau jį, o be to labai greita pradžia ir jau po pirmo rato atsilikinėjau apie 15m nuo lyderių, nors rato laikas pusėtinas (~32). Pirmi pora ratų ir atotrūkis po truputį didėja, ne ką galiu padaryti, tiesiog kojos taip greitai neneša, nors visai neseniai specialiai darėm treniruotę šiuo tikslu. Dar keletas varžovų aplenkia, bet gana greitai stabilizuojasi situacija ir pradedu vytis visus. Vienas, kitas ir prabėgus 1km jau prie lyderio, lėtoka, tai apsilenkiu ir greitėju, kiek galiu. Nebesilaiko už nugaros ir atbėgu į finišą pirmasis, laikas prastokas, 4,10,48, nors ir neplanavau prieš startą bėgti kokiam laikui, bet tikėjausi kiek geresnio. Na yra kaip yra, kitą savaitę Lietuvos čempionatas, svarbiausia čia subėgti.
Apskritai tai išėjo neblogas kontrolinis, nors žinoma oro sąlygos ir danga bus kitokie Klaipėdoje. Labai greitai, nors kiek vėluojant suorganizuotos varžybos - kiek pagyvino svečiai, nes šiaip mažoka dalyvių būtų.

Komentarų nėra: