2020-10-14

Naisiai - Kryžių kalnas - Naisiai 2019

Jau tradiniu tapęs bėgimo renginys, kuriame pastaruoju metu dalyvauju, nors vis dažniau iškyla klausimas ar kitą kartą čia važiuoti. Bet kai bėgimas taip arti namų, nemokamas, vis nuvažiuoju, kaip ir šį kartą. Nežinau kodėl ir ar man vienam taip, ar ir kitiems, bet tai vienas sunkiausių bėgimų. Atrodo lyg ir nieko sudėtingo - nei kalnų daug, nei distancija labai ilga, bet gal dėl vasaros karščio, gal dėl vyraujančios žvyrkelio dangos, bet kasmet savotiška kančia čia bėgti.
Tradiciškai nuvykau kiek anksčiau, atsiėmiau numerį ir pradėjau apšilinėti. Starte tradiciškai dalyvių nedaug ir tradiciškai iš po starto čia vienas ar keli dalyviai pabėga. Per daug nesijaudinau dėl to, bet kuo toliau, tuo labiau jie tolo ir pačiam sunku buvo palaikyti tokį tempą. Tai su vienu, tai su kitu varžovu pasilaikiau, bet tradiciškai nemažą dalį vienas bėgau savo tempu. Iš tolo stebėjau kas vyksta priekyje, bandžiau ,,trauktis", bet taip nieko ir ,,nepasigavau" iki pat finišo ir pabaigoje jau ramiai parbėgau 4-oje vietoje. Dar kiek pabėgiojau, apsiprausiau ežerėlyje, užkandau pagal bėgimo dalyvio taloną ir teko gana ilgokai palaukti apdovanojimų. Pirmos trys absoliučios įskaitos vietos gavo čekius sporto prekių parduotuvėje, pirmos šešios - taures ir dar taurės už amžiaus grupes. Taigi gavau dvi taures ir iškeliavau namo.
Apskritai varžybos jau kelis metus nesikeičiančios ir nusistovėjusios savo organizavimu ir tvarka, sunku rasti skirtumų tarp jų prieš metus, du ar tris. Ta pati trasa, tie patys maitinimo punktai, tiek pat mažai dalyvių. Šiek tiek keičiasi apdovanojimai: jei pradėta nuo 1, dabar jau 3 gauna kažką piniginio ar čekių; jei pernai 10 molinių vazų - taurių, tai šiemet 6 tradicinės taurės, kiek sumenkusios palyginus su pernai ir amžiaus grupės dovanos. Bet apskritai tas pats bėgimas, kas bandė žino kas tai, kas nebandė ne itin veržiasi išbandyti.

Komentarų nėra: