2020-10-14

Pasienio festivalis 2019

Jau ne pirmus metus vykstantis renginys Ežerėje, kurio metu vyksta gana unikalus bėgimas per dviejų valstybių teritorijas. Didžioji dalis trasos driekiasi plentu nuo Mažeikių link Latvijos sienos, kur kirtus tiltą gana greitai laukia posūkis ir kiek pabėgus takeliu laukia finišas. Viso labo tik 4,5km. Anksčiau šis renginys vykdavo rugsėjį ir neretai kirsdavosi su kitais bėgimais, bet šiemet atkeltas mėnesiu atgal ir pasitaikė visai gera proga sudalyvauti.
Visa pagrindinė organizacija Latvijos pusėje, todėl susigaudyti kas ir kaip ne taip jau ir lengva. Informacijos nedaug, o ir ši daugiau latviškai. Bet pavyko susirasti kiek reikia ir užsiregistruoti internetu.
Nuvykau kiek anksčiau, radau registracijos vietą, sumokėjau simbolinį 3 eurų startinį mokestį ir gavau numerį. Dar paklausiau kada išveža į starto vietą (gerai, kai su rusų kalba dar pažįstamas) ir nuėjau apsižiūrėti šventės. Gana greitai atėjo ir apšilimo laikas. Diena vasariška ir karštoka, ramiai sau dariau mankštą pavėsyje, kai visi sulipo į autobusą, nors pagal organizatorių atsakytą klausimą dar buvo likę 10 minučių. Kai autobusas pajudėjo pajudėjau ir aš link jo ir kone paskutinis įšokau. Šioks toks stresas, bet pavažiavus 100m organizatoriai sustabdė autobusą ir dar palaukėm tas 10 minučių iki išvažiavimo - pagal oficialią programą jau turėjome išvažiuoti, nors organizatoriai paskui nukėlė išvykimą 10 minučių. Nors šiaip to važiavimo nedaug, galima buvo ir nubėgti.
Dar kiek pabėgiojau netoli starto ir sulaukiau starto. Iš karto pasiūliau savo tempą, nedaug kas laikėsi tiesiai už nugaros ir gana greitai likau vienas. Oras tikrai karštas, dar pavėjui, prakaitas smagiai žliaugė. Trasa gana įdomi, keletas kalnelių, nors ir tiesi visa. Bet kai tik 4,5km nepasijuto to nuobodumo. Pabaigoje man nesmagiausia trasos dalis - nelygus takelis link finišo. Ramiai finišavau 1-oje vietoje, nors savijauta ir tikriausiai pats bėgimas nebuvo pats geriausi. Dar kiek pabėgiojau, apsiprausiau ir laukiau apdovanojimų. Ne patys stipriausi - medalis, už pirmą vietą dar vitaminai (nors daugiau medaus produktų tabletės).
Apskritai gana įdomus bėgimas, savotiškai galima lyginti su bėgimu Žagarėje, bet latviškasis variantas daugiau pritaikytas masėms, čia ir dalyvio medaliai egzistuoja, ir maisto duoda po bėgimo dalyviams. Dėl to ir dalyvių daugiau matyt. Tiesa prizai šiemet silpnesni nei ankstesniais metais. Pati trasa nenuobodi, organizacija pusėtina. Savotiškai įdomu bėgti per dvi valstybes, nors ir nedaug. Kuklokas renginys, bet turintis savo ypatumų.

Komentarų nėra: