2018-05-04

Graužikai - Kelmė 2017

Vienas iš tų bėgimų, kurių stengiuosi nepraleisti - ir arti manęs ir šiaip gana įdomus, bent jau man. Šį kartą vėl ten nuvykau, nors mano pasiruošimas tradiciškai čia niekada nebūna geriausias - toks savotiškas tarpsezonis. Nebuvau pernai, dėl to tiksliai negaliu pasakyti ar čia šiemet tos naujovės ar jau ir pernai buvo. Pirmoji naujovė - varžybų ir finišo vieta. Jei anksčiau viskas būdavo prie Kelmės kultūros rūmų (kažkuriais metais mokykloje), tai šiemet viskas perkelta į Kelmės dvarą. Gal dėl gatvės remontų, kur anksčiau būdavo finišas, o gal tiesiog. Taigi atvykau ten - gražus, ne taip seniai restauruotas dvaras - pasiėmiau numerį ir kiek pavaikštinėję pradėjom šilti. Tradiciškai visus vežė į starto vietą, bet šį kartą nustebau, kai nuvežė ne į laukus ant plento, o tiesiai į pačius Graužikus - tikrai nedidelė gyvenvietė, bet gimtoji V. Rimkui, kurio atminimui ir skirtas šis bėgimas. Dar kiek ten pabėgioję laukėm starto, kuris vėlavo dėl kažkokių transporto problemų. Ne itin malonu rudenį, bet vis geriau sulaukti ir paskui visiems gerai, o ne spjauti ant dalyvių kaip kažkada teko patirti Prienuose.
Pagaliau startas ir pajudėjom - pradžia tikrai sunki: vieškelis, kalnas ir dar prieš vėją. Pirmus km gana toli buvau, bet paskui jaunimas pradėjo lėtėti, o radęs kompaniją pradėjau ,,gaudyti" varžovus. Gana greitai įbėgom į jau pažįstamą plentą. Ilgą laiką bėgom kartu su vienu iš varžovų, bet vienu metu pavyko nuo šio atitrūkti. Kiek anksčiau nei ankstesniais metais pasukom į finišą prie bažnyčios ir prabėgus dvaro vartų kupolą finišas. Atbėgau 2-s, geriau ir negalėjau tikėtis, o ir savijauta visai nieko. Iš karto dar gavau dalyvio medalį ir šokolado plytelę.
Kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Šį kartą bėgimas turėjo rėmėją, todėl ir prizai piniginiai bei vienodi visoms amžiaus grupėms: 30, 20 ir 10 eurų. Ilgai po to ir nebelaukėm, šiaip ar taip ruduo ir keliavom namo.
Apskritai varžybos visai gražiai suorganizuotos, ir nauja vieta, trasa visai bent jau man visai patiko - gal dėl to, kad jau senoji kiek atsibodusi per tiek metų, o gal tiesiog vizualiai iškilmingiau dvaras ir bent jau teisingas bėgimo pavadinimas, kai tikrai bėgama iš Graužikų. Tvarkingai, be nereikalingų blizgučių padarytas renginys, tuo labiau, kad tai vienas iš nedaugelio Lietuvoje likusių bėgimų be startinio mokesčio, su specifine, sunkia, bet bent jau man įdomia trasa.

Komentarų nėra: