2018-05-03

Kauno ruduo 2017

Dar vienas laisvas savaitgalis ir klausimas, kuriose varžybose dalyvauti: Klaipėdoje (net dvi varžybos tą pačią dieną, labai arti viena kitos net) ar Kaune. Aišku įdomiau būtų buvę Klaipėdoje, bet apsižiūrėjau, kad laimėtų kuponų terminai į pabaigą ir parduotuvės Kaune, todėl tuo pačiu nutariau nušauti pora zuikių. Atvykau dar iš vakaro, kiek pabėgiojau ir jau žinomoje man varžybų vietoje. Trasa krosinė, o tokiems orams esant dar ir šlapia. Kažkada bėgant purus smėliukas buvo, net buvau nustebęs, kad kažkur upelis yra, o dabar viskas priešingai - jau bala kaip reikalas. Ar šiaip ar varžybų organizatoriai net pora senų durų (varžybų dieną jau ir 3) pametė, kad būtų kur prabėgti.
Starto mokestis minimalus, 2 eurai, registracija internetu. Atsiėmiau numerį ir pradėjau apšilinėti. Oras dar labiau pabjuro ir šlapia, lietus, daug lapų ir purvyno. Na bet jau atvažiavau, tai reikia bėgti.
Startas čia visada specifinis - pažymėta linija, o po to atkarpa tarp medžių miške, kol pasiekiamas miško takelis. Šį kartą lyg ir visai neblogai pavyko startuoti, netoli lyderių. Pirmą ratą apšilau, jau kaip ir greitėti reikėjo pradėti, bet ar nuo šalčio, lietaus, ar nuo ,,prabuksavimo" (nors ir su trail batais) vėl priminė manoji nugara apie save. Teko paleisti lyderį ir įjungti saugų režimą. Likę 3 ratai ir buvo tokie kiek įmanoma saugiau ir ramiau pabaigti varžybas, besistengiant išsilaikyti pakankamai aukštai. Iš esmės visai gerai ir pavyko - atbėgau 2-as, per daug nebekreipdamas dėmesio į laiką, o daugiau laiko žiūrėdamas į savijautą.
Dar kiek pabėgiojau, gavau arbatos ir sausainių ir sulaukiau apdovanojimų. Gana tradiciniai medaliai ir taurės, bet daug čia ir nesitikėjau.
Apskritai varžybos panašesnės į draugų bendraminčių, susirinkimą, kontrolinį bėgimą - tokia specifinė šilta aplinka nešiltu oru. Minimaliais kaštais padarytas renginys, bet gana neblogai: pasirūpinta ir balos įveikimo problemomis, trasa sužymėta, nors tokiu oru danga bėgti tragiška. Tradicinis bėgimas, kam patinka krosai, bėgimai miške ir dar su neišpūstomis registracijos kainomis turėtų patikti.

Komentarų nėra: