2010-03-07

Lietuvos studentų žiemos čempionatas

Nors mokslus universitete baigiau dar pernai vasarą, bet metus nuo jų baigimo vis dar galiu dalyvauti studentų varžybose, todėl pasinaudojau šia teise ir šiemet dalyvavau studentų pirmenybėse - šiaip ar taip norisi išeiti pakankamai gražiai iš studentų sporto.
Šiemetinis studentų žiemos čempionatas labai vėlai rengiamas - tik kovo 6-ąją (dar pora savaičių po Lietuvos čempionato), tai toks keistas laikas išėjo: nei rimtai ruoštis paskutiniam sezono startui, nei pradėti pasiruošimą žymiai svarbesniam vasaros sezonui. Tuo labiau, kad jau kovo 11-ąją visai kitoks bėgimas nusimato Jonavoje. Visa tai reikėjo suderinti.
Savijauta prieš varžybas buvo keista: lyg ir energijos yra, bet kažkas ne taip. Pasiklausęs patarimų iš šalies nusprendžiau paeksperimentuoti ir padaryti trumpą apšilimą, tuo labiau, kad manieže kaip visada Kaune labai karšta (na bent palyginus su Šiaulių maniežo temperatūra). Startas vėlavo bent 10 min., kaip visada 60m daug dalyvių - kas nieko nemoka bėga 60m, kaip sakydavo viena trenerė.
Startas, pirmi ratai sunkoki, nors ne itin greiti. Bet jau po tų dviejų ratų kojos visai nebedirbo: trumpas apšilimas, starto vėlavimas ir per tą laiką raumenys ja atšalo, nors išorė visa degė nuo karšto oro. Visus likusius 13 ratų prasikankinau, vis tempiau kiek leido kojos, kurios visai ,,netraukė" į priekį, o pabaigoje ir mėšlungis ėmė traukti. Savijauta labai nekokia, nors viduje lyg ir yra iš ko bėgti. Iš esmės po 1km jau viskas buvo aišku: priekyje nubėgo du priešininkai, o už manęs puikiai mačiau kas dedasi: artimiausi persekiotojai buvo maždaug per posūkį ir juos visada matydavau bei galėjau kontroliuoti situaciją. Taip ir atbėgau iki finišo su tragišku laiku (9,10), bėgimu, bet sąlyginai nebloga vieta(3).
Apskritai pagrindinis tikslas kaip ir įvykdytas - pakankamai gražiai atsisveikinau su studentų žiemos sportu, bet visa kita prastai. Žinoma susidėjo daug kas į tai: ir periodas, ir savijauta ir t.t. Bet kuriuo atveju tai tikrai paskutinis startas žiemą už studentus ir kitamet jau nebereikės tiek ilgai tęsti sezono, nereikės kažką modeliuoti specialiai tokioms varžyboms nelaiku.

Komentarų nėra: