2010-04-10

Berčiūnai - Panevėžys

Kaip ir kasmet balandžio pradžioje dalyvauju šiame bėgime ir tai tarsi savotiškas atspirties taškas, kontrolinis bėgimas, parodantis kas ir kaip. Šiemet taip pat sudalyvavau čia, bet palyginti gana sunkoka: dėl gamtos stichijų (Nevėžio potvynių) buvo pakoreguota trasa ir iš esmės bėgimas vyko tik Panevėžyje ir lyginti pagal laiką negalima. Na bet pagal priešininkus, tarpus tarp jų šį tą galima ,,išpešti".
Prieš varžybas nuotaika nebuvo pati geriausia: nuo savaitės vidurio atsinaujino virškinimo problemos ir visiškai iki varžybų nebuvo išspręstos. Be to lietus nežadėjo nieko gero.
Registracija praėjo sklandžiai: kaip LBMA klubo nariui nereikėjo mokėti starto mokesčio, kas pastaruoju metu labai reta Lietuvoje, ypač kai kurių ,,veikėjų" organizuojamose varžybose, kur kainos gerokai ,,išpūstos".
Ilgokai prieš startą galvojau, kokią aprangą pasirinkti ir galų gale pasirinkęs šiltesnę nesigailėjau (na išskyrus pirštines).
Startas ir kone iš pat starto nubėgo 3 lyderiai, kurių niekas iš likusių ir nesilaikė - startas ir taip buvo greitas, o visi žino savo galimybes. Po truputį skilo ir mūsų antroji grupė, po maždaug 3 km teko bėgti iki finišo vienam: tik įbėgus į žvyrkelį, purvynus nuo manęs greitai atitrūko dar vienas varžovas, o kiti ėmė vytis. Per žvyrą vijosi, per asfaltą ne. Taip ir išsilaikė tokia padėtis iki pat finišo: nei aš, nei manęs ,,nesuvalgė" ir atbėgau 5-as. Visai gerai, kaip su tokiu pasiruošimu ir tokia savijauta.
Kiek netikėtai apdovanojo už antrą vietą amžiaus grupėje, nes pirmus 3 bendrai geriausius išbraukė iš amžiaus grupių. Visai gera sistema: kuo daugiau kažką laimėjusių, tuo daugiau patenkintų bėgimu žmonių.
Apskritai bėgimas kuklokas, bet neblogai organizuotas. Žinoma nemažai lėmė ir klimatinės sąlygos: dėl to kito ir trasa ir šiaip lietus pakoregavo kelius (vietomis per purvynus bėgti buvo tikra kankynė). Arbata po finišo, dušai - teigiama, tualetų trūkumas prie starto, daiktų pasidėjimo vietos nebuvimas - neigiama. Vis dėlto pagal kainos (jei ir būtų reikėję mokėti) ir kokybės santykį derinys visai geras.

Komentarų nėra: