2010-05-23

Vilties bėgimas 2010

Iš tikro iš pradžių planuose šio bėgimo nebuvo (nors noro buvo), bet susiklosčius tam tikroms aplinkybėms sudalyvavau ir čia.
Apie šį bėgimą buvo daug girdėti, daug rašyta spaudoje, internete, net per tv ėjo reklamos. Sukurtoje internetinėje svetainėje perskaičius nuostatus, išnagrinėjus trasą iškilo savotiška problema: kadangi visa trasa yra vos ne tiesė, kertanti Klaipėdą - registracija viename miesto gale, o finišas kitame - o ką daryti su mašina? Palikus prie registracijos vietos vietos po varžybų kone 9km eiti iki jos? Na bet sugalvojau kiek geriau, pasistačiau kone pusiaukelėje savo automobilį ir iki starto nuėjau pėsčiomis, o po varžybų savotiškas atsistatymo bėgimas išėjo.
Registracija vyko internetu, bet taip ir nesupratau, kam ji buvo reikalinga: atėjus prie registratūros vietoje davė popierėlius užpildyti ir sumokėjus simbolinį 2Lt starto mokestį gavau dalyvio numerį. Daiktus buvo galima pasidėti į autobusą, kuris juos nuvežtų iki finišo, bet pasinaudojom pažįstamais.
Startas turėjo būti 14.00 ir teisėjas labai visus ,,spirgino" kuo anksčiau ateiti, o paskui atvažiavo televizija ir kol darė reportažą visi stovėjom sustatyti starto vietoje, Klaipėdos laukuose, miesto pakraštyje... Taip startas pavėlavo kone 10 minučių, o diena pasitaikė vėsoka po kelių dienų karščių, todėl pradėjus bėgti atšalę raumenys sunkiai norėjo dirbti ir po truputį bandė traukyti mėšlungis, bet palengva ,,įsibėgo". Maždaug po 1km pirmieji pabėgo į priekį, kiti atsiliko, tai visus likusius 9km prabėgau vienas. Savotiškos varžybos. Taip ir atbėgau 3-ioje vietoje. Trasa lygi, galima greitai bėgti, bet kadangi vienos krypties labai priklauso nuo gamtos sąlygų: koks vėjas, oras ir pan. Labai daug žmonių, tiek dalyvių, tiek žiūrovų, o ypač tai pasijusdavo bėgant per kitų rungčių starto vietas labai griausmingomis ovacijomis - dar niekur neteko sutikti tokio palaikymo.
Po finišo iš karto davė lapelį su informacija, kad apdovanojimas 15.15. Atėjom dar kiek ir anksčiau, bet girdėjom nuo scenos tik ,,pasiklydo A.A., pasiklydo B.B., pametė C.C. ...", ,,finišavę dalyviai išeikit iš estrados, nes kiti finišuoja..." (na tos problemos sunku išvengti, kai dalyvių daugiau nei 5000 ir dauguma bėga tikriausiai pirmą kartą) ir vis raminimus ,,tuoj vyks apdovanojimas". O oras vėsokas, po varžybų nuovargis ir nežinai, kada kas prasidės... Pralaukėm taip iki 15.45, kol pagaliau apdovanojo. Po varžybų dar teko keliauti iki mašinos, o paskui ir kelionė namo.
Apskritai varžybos turi daug emocinių - dvasinių, kilnių teigiamų aspektų, nors tokie vėlavimai malonumo mažai teikia. Masiškiausias bėgimas Lietuvoje, kitus lenkiantis dalyvių skaičiumi bent 4 - 5 kartus (o daugelį ir po 50). Turint tai galvoje nesunku suprasti, kaip sunku suvaldyti tokias mases organizatoriams. Puikus pavyzdys kitiems organizatoriams, kaip pritraukti į bėgimą daug žmonių.

1 komentaras:

beržas rašė...

Gerą blog'ą rašai, Justinai. Visiems varžybų organizatoriams reiktų "sekti pulsą" pagal jį. Apie Vilties bėgimą paskaičiau tik beveik pusei metų praėjus nuo varžybų... Labai vertingos Tavo kritinės pastabos, ir tik vienu atveju norisi pasiteisinti: dėl vėlavimų. Šį kartą jie visi - TV3 dėka, bet irgi turime mokėti kažkokią kainą, jei norime, kad bėgimas būtų populiarinamas (pvz,TV pagalba.
pagarbiai - beržas