2011-04-29

LT krosas 2011

Tradiciškai balandžio pabaigoje vyksta Lietuvos pavasario kroso čempionatas, tradiciškai jame dalyvauju, nors niekada nepretenduoju į prizininkus. Šiemet didelių tikslų prieš varžybas taip pat nekėliau, tuo labiau kad ir pasiruošęs kiek mažiau buvau. Keistoka tradicija rengti varžybas penktadienį, kai mokiniams pamokos, studentams paskaitos, dirbantiems darbo diena, bet jei taip organizuojama, gal yra kažkokios priežastys.
Matyt krizė baiginėjasi ar sporto mokyklos prioritetai kiek pasikeitė, mat vėl buvo gautas autobusas ir nereikėjo vykti savo transportu. O ir žmonių daug, tiesa didžioji dauguma vaikų, net keista kiek būti tokiu ,,veteranu" :)
Atvykome anksti, buvo laiko iki starto, tai dar nukeliavau iki jūros, apžiūrėjau trasą - vieni sakė, kad kiek pailginti nuo pernai, kiti ta pati. Oras labai permainingas: tai karšta, tai vėjas pakyla, tai vėsu.
Iš anksto maloniai nuteikė organizacija: jau prieš kelias dienas buvo galima rasti startinius protokolus, trasos schemą, programą. Tiesa niekur neradau rašytinės informacijos apie registravimąsi prieš varžybas ar išvedimą, bet seni įpročiai tiko ir šį kartą.
Startas duotas laiku ir varžybos prasidėjo. Trumpa tiesioji po starto, po kurios sekė trumpas aštrokas kreivas pakilimas ir siauras keliukas virš tribūnų, po kurios sekė trumpa aštroka pakalnė ir posūkis į kairę. Keistoka buvo bėgti tokioje didelėje grupėje, tuo labiau kad visas treniruotes darau vienas - taip žiūri, kad ant ko nors neužlipti. Pabėgus keliolika metrų vėl posūkis į aikštelę, kurioje birus smėlis leido gerokai pasikasti. Kiek pabėgus vėl posūkis į kairę ir pievos keliuku pavėjui iki kito posūkio, kur atsisuki prieš vėją iki kol priartėji prie tribūnų ir nusileidi, pabėgi kokius 20m ir vėl pakyli, toliau bėgdamas siauru keliuku ir vėl nusileidi į aikštelę, kurią perbėgus posūkis 90 laipsnių ir pabėgus kokius 20m apsisukimas aplinkui ir vėl naujas ratas.
Jau pirmame rate pajutau, kad kažko gero nebus šiandien, tuo labiau, kad gana greitai priminė apie save achilai. Bet paskui tarsi įsibėgo, o gal ir sumažėjęs tempas ar kiek pakeista bėgimo technika sumažino tuo nemalonius skausmus. Iš esmės kaip bėgau po pirmo rato (tiesa vieną varžovą praleidau), taip ir parbėgau iki galo. Galutinė 8 vieta, pernai 10 sekundžių prasčiau ir 7, dar su trasa ne visai aišku. bet kuriuo atveju pasitikrinimas neblogas ir prasikvėpavimas, tuo labiau kad tik 4-osios varžybos šiemet.
Apskritai varžybos suorganizuotos kukliau nei anksčiau, bet tvarkingai. Tiesiog Lietuvos kroso čempionatas, be didelės pompastikos ar reklamos.

Komentarų nėra: