2012-11-19

XII tradicinis bėgimas „J.Basanavičiaus tėviškė - Bartininkų J.Basanavičiaus vidurinė mokykla"

Nors šis bėgimas jau 12-asis, bet dar nė karto nebuvau jame dalyvavęs, vis gąsdino ilga kelionė ir 5,9km lapkričio mėnesį, kada paprastai bėgioju daugiau ir lėčiau. Bet šiemet pagaliau nusprendžiau čia atvykti ir išbandyti šią trasą.
Kelionė kaip ir tikėjausi ilga pasirodė - apie 200km, beveik 3 valandos  kelio ir dar per rūką, bet sėkmingai atvykau ir apsiėmiau numerį. Varžybų startas 12 val. autobusas iki starto turėjo išvežti, bet kiek vėliau pajudėjo, todėl starto vietoje buvome likus 30 min iki starto. Šiaip įpratęs ilgiau daryti apšilimą, bet teko prisitaikyti. Savijauta kaip reta gera prieš startą. Dar kiek visus pakvietė į Basanavičiaus muziejaus kiemelį, kažką kažkas papasakojo ir startas. Vienas iš keistesnių - nors pati starto linija plati, bet greitai ji susiaurėja iki vos ne  paprasto dviračio takelio ir susistumdymai praktiškai neišvengiami. pavyko šį kartą greitai išbėgti ir išvengti viso šito.
Iš karto po starto atitrūko 3 varžovai, aš likau su pora kitų kolegų. Gana greitai vienas iš pabėgusiųjų ,,nulūžo" ir dviese ėmėm gaudyti tiek jį, tiek kitus pabėgusius. Neilgai trukus aplenkėm dar vieną prieš tai nubėgusįjį ir priekyje liko vienintelis varžovas, tiesa šis jau bėgo stabiliai ir vytis ne itin sekėsi. O mes dviese atitrūkę nuo kitų vedėm vienas kitam pasikeisdami. Trasa labai linksma ir nenuobodi - kalnas ant kalno, pakalnė po pakalnės. Paskutiniame km pavyko atitrūkti ir finišo liniją kirsti 2-am. Puiki vieta, labai geras laikas kaip man, jei čia tikrai 5,9km, o ir savijauta kovinė ir gera.
Kiek pabėgioję sulaukėm ir apdovanojimų. Už amžiaus grupę medalis, diplomas ir taurė, o už pirmas 6 vietas bendrojoje įskaitoje dar ir piniginiai prizai.
Apskritai varžybos gražiai organizuotos, labai smagi trasa, viena iš įdomiausių Lietuvoje ir greita, kaip visas veiksmas greitas - juk viso labo nepilni 6km. Žinoma varžybų organizavimas penktadienį, tolima daugeliui kelionė kiek sumažina dalyvių skaičių, nors jų čia pakankamai daug.

Komentarų nėra: