2013-05-04

A. Vietrino taurė 2013

Tradiciniu jau tapęs bėgimas organizuotas ir šiemet ir tradiciškai nuvykau ten sudalyvauti. Prieš kelionę nuotaikos nebuvo pačios geriausios: prieš pora savaičių dėl traumos pora dienų teko visai nutraukti treniruotes, dar antra tiek po truputį atsargiai pradėjau bėgioti - viskas susidėliojo taip, kad per paskutines pora savaičių iš esmės tik viena rimtesnė treniruotė.. Su tokiu pasiruošimu kalnų nenuversi, bet vis tik pasitikrinimas reikalingas.
Buvau prisiregistravęs iš anksto, todėl atvykus į starto vietą dar pasirašiau lape ir gavęs numerį su segtukais ėmiau laukti starto. Oras iš pradžių atrodė vėsokas, bet atėjus varžybų metui pasirodė saulė ir ėmė šilti - galų gale iki tiek, kiek šiemet šilta dar nebuvo.
Varžybų trasa nesikeičia jau pastaruosius keletą metų - beveik 4 ratai, 10km. Gerai pasiruošus, geru oru pakankamai tinkamai trasa geram rezultatui, tuo labiau kad nei daug posūkių nei kalnų čia nėra. Kone visiška priešingybė senajai šio bėgimo trasai, kai dar buvo bėgama iš Šančių - nors tada trasa tebuvo 7,8km, bet pora kalnų suteikdavo šiam bėgimui ypatingų emocijų. Žinoma naivu tikėtis, kad dabar ši trasa būtų atgaivinta, pernelyg daug gatvių (ir gana judrių) reiktų tverti, bet nostalgija lieka.
Šį kartą startas kiek vėlavo pora minučių, nors per tą laiką ne itin sušalau. Pagaliau startas ir iš karto pajutau, kad šiandien ,,juoda diena". Atrodo ir bėgasi, ir sveikatos yra, o konkurentai bėga į priekį ir telieka kovoti su savimi. Stebuklų nebūna - kaip treniruojiesi, taip ir bėgi. Taigi iš pat starto visi išsibarstė ir nuo pirmų šimtų metrų iki pat finišo kankinausi vienas gana stabiliai bėgdamas 4-oje vietoje. Finišavai natūraliai su prastu laiku, pats bėgimas, savijauta irgi nieko gero, paguoda tik ta, kad traumos tiesioginių pasekmių (skausmo) nesijautė. Po finišo organizatoriai pasirūpino geriamu vandeniu, norintys galėjo atsispaudinti dalyvio sertifikatus. Apdovanojimai gana kuklūs - pirma vieta taurės, kitos prizinės - medaliais.
Apskritai varžybos tradiciškai tvarkingai organizuotos, nors ir kukliai. Dalyvių gausa taip pat nedidelė, nors tam nemažai objektyvių priežasčių: prieš pora dienų tame pačiame Kaune vyko kitas bėgimas, prieš dieną - Lietuvos kroso čempionatas, tą pačią dieną dar varžybos Baltojoje Vokėje ir Kretingos rajone. Natūralu, kad kai tiek bėgimų dalyviai pasiskirsto per visus juos, o jų Lietuvoje ir taip nėra labai daug, ypač tų ne ,,proginių - marketinginių" bėgimų dalyvių. Ką gi visokių yra bėgimų, kiekvienas jų randa savo nišą.

Komentarų nėra: