2014-10-14

Bėk už Kauną 2014

Ruduo tradiciškai gausus bėgimų, kiekvieną savaitgalį ir ne po vieną dar skirtinguose miestuose. Šį savaitgalį Pakruojis ir Kaunas. Žinoma man arčiau, patogiau ir mieliau būtų buvę bėgti dvaro takais, bet pastaraisiais metais vis darbo grafikas sutampa, dėl ko teko kiek toliau pasivažinėti.
Nuotaikos ir lūkesčiai prieš varžybas ne patys geriausi: savaitė po Nidos 1/2 maratono, o be to savaitės viduryje ar tai kokį virusą buvau pasigavęs ar tiesiog apsinuodijęs maistu - pora dienų iškrito be treniruočių, o ir savijauta ne pati geriausia ir varžybų dieną. Bet registravausi dar prieš visa tai ir tiesiog dovanoti 30Lt startinio mokesčio organizatoriams nesinorėjo.
Diena kaip reta tokiam laikotarpiui pasitaikė labai gera: ir saulė, ir šilta. Atsiėmiau numerį, prasibėgau apšilimą, ne pati geriausia savijauta, bet stojau į startą. O pradėjus bėgti net pačiam keista, bet ,,užsibėgo". Pirmus ratus visai netoli ir 5km pirmieji bėgo. Taip bėgau su savotiška baime ,,kada čia baterijos baigsis". Po 5km jau pasidarė sunkiau, bet pasirodo tai varžovas padidino greitį. Kiek nubėgo nuo manęs, bet toliau nebetolo ir laikant tolygų greitį ir artėti pradėjau. Taip ,,tempiausi" iki paskutinių km, beveik ir prisivijau, bet kiek pritrūko finiše - taip ir atbėgau 2-as su gana geru kaip tokiu metu man laiku.
Po finišo dar kiek atsigėiau vandens, dar pora interviu teko duoti ir pradėjau ieškoti kur čia išeiti iš trasos, kur medaliai, duona ir pan. Pasirodo tas tunelis buvo šalia finišo visai, kurį prabėgau finišuodamas. Pasiėmiau medalį,gana gražiai stilizuotą, maišelį su duonos gaminiais - šį kartą tik batonas ir pusė duonos kepalo - vis mažėja ir mažėja porcijos kasmet. Dar kiek pabėgiojau ir laukiau apdovanojimų. Kiek vėluodami atėjo ir jie: taurė, diplomas ir didelis, maždaug 6,4kg svorio ir apie 70cm ilgio, duonos kepalas. Aišku kaip visada žadėtieji marškinėliai ir liko žadėtieji - jau trečius metus žadami, bet niekad taip niekam ir neduodami. Galbūt per tiek laiko niekaip nepašalina nebetinkamos informacijos varžybų organizatoriai, o gal ir ,,pacukų" vertinama trijų juostelių firma nevykdo savo įsipareigojimų - dar ir iš Kauno maratono birželio mėnesį niekaip neatsiunčia bliuzono, nors žada ne pirmą kartą.
Apskritai varžybos gana smagios - Laisvės alėja bėgti geras jausmas, o šiemet dar kiek girdėjau tikrai lygiai 10km atmatuota, dėl ko kiek pasikeitė ir pati trasa. Šiemetir mažiau ,,kėglių" kelyje buvo, gal ir dėl to, kad apskritai mažiau dalyvių, mažiau ir pajėgių dalyvių. Mažiau ir duonos dalyvių maišeliuose. Tiesa norintys jos galėjo užsidirbti įvairiuose konkursuose. Toks keistas reiškinys pastaruoju metu, kai dalyvių mažėja, o čia jau daug minčių ir priežasčių gali kilti dėl to.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sirgom Krijau už tave, šaukėm rėkėm, kai lenkei ratu. Šaunuolis!

Dovydas Sankauskas rašė...

Gražiai bėgai paskui tą vaikį. Gaila, kad nepavijai, tikrai neblogai atrodei.