2016-05-28

A. Vietrino taurės bėgimas 2016

Seniau tai buvo vienas įdomesnių ir sunkesnių bėgimų Lietuvoje, kai trasa dar driekėsi iš Šančių iki LKKA, bet jau kuris laikas visas renginys Ąžuolyno parke - trasa gana greita ir lygi. Keletą metų buvau praleidęs šį bėgimą, bet šiemet pasitaikė proga vėl čia sugrįžti.
Planai labai minimalūs po visų žiemos ligų ir traumų, dėl kurių pora mėnesių visai teko atsisakyti bėgimo. Tiesiog pirma rimta kontrolinė treniruotė.
Užsiregistravau į bėgimą internetu - kaip LBMA klubo narys už 1 eurą, kitiems - 3 eurai. Labai pigu šiais laikais, nors netaip seniai ir nemokamas bėgimas būdavo.
Atvykome į starto vietą, atsiėmėmė numerius ir laukėme starto - oras šiltas, kaip neretai čia būna viena pirmųjų karščio bangų. Tradiciškai ramiai nukeliavome visi nuo LKKA iki starto ir po trumpų kalbų buvo duotas startas. Gana ramiai visi pradėjo, net man su tokiu pasiruošimu vos mėnesį kiek pajudėjus ne per greitai buvo. Bet susilaikiau - po truputį ir priešininkai pagreitėjo, o man užteko ir lėtesnio tempo. Kurį laiką dar radau su kuo bėgti, bet paskui vienas ėmiau kiek trauktis priekyje bėgantįjį. Kone du ratus taip tempiausi, bet pagaliau likus iki finišo paskutiniam km prisivijau šį ir finišavau 7-oje vietoje, su ne itin geru laiku, bet kaip su tokiu pasiruošimu visai dar gerai. Atbėgus dar gavau saldainį, buvo atsigerti vandens - trasoje taip pat bėgant buvo galimybė gauti vandens. Dar kiek pabėgiojau ir tyliai ramiai iškeliavau namo.
Apskritai ir pačios varžybos tradiciškai labai ramios ir tvarkingos, trasoje nemažai teisėjų, kad stabdytų eismą ar posūkius parodytų. Lygiai kaip ir prieš keletą metų, lygiai ir dabar - sunku rasti skirtumų. Tiesiog gražus, ramus bėgimo renginys, be didelių reklamų ir fanfarų, nesiblaškant nuo varžybų esmės į šalutinius reikalus.

Komentarų nėra: