2017-01-13

Pakruojo dvaro takais 2016

Kaip ir kasmet Pakruojis kviečia pas save bėgikus - vienu metu ir klubinės įskaitos ir kitos taurės asmeninės įskaitos varžybos Pakruojo dvaro teritorijoje. Tiesą tą savaitgalį nusimatė net 4 bėgimai, bet ne itin gerai jaučiausi, todėl pasirinkau artimiausią geografiškai man, be to ir klubui šiokia tokia nauda iš mano taškų.
Tradiciškai individualios bėgimo taurės etapuose startinis mokestis (tiksliau mokestis patiems taurės organizatoriams už čipus) 5 eurai, registracija išankstinė. Tvarkingai atsiėmėm numerius ir pradėjom ruoštis startui.
Oras kaip rudeniui visai geras, jei ne stiprus vėjas laukuose kitoje dvaro teritorijos pusėje. Savijauta šiaip sau - lyg ir gerai, bet kažkas ne taip. Pati trasa pastaruoju metu nebesikeičia ir ne itin man paranki: vos ne krosas, parko takeliai, vieškeliai, praktiškai vien lygumos.
Startas ir pasileidom į priekį. Savijauta kaip ir visai nieko - po pirmo rato dar ir pridėjau kiek besivydamas pabėgusius lyderius. Bet po antrojo visai dingo noras bėgti, kovoti, tiesiog visiškas tinginys apėmė - tikriausiai atsiliepė poilsio ir miego trūkumas, nuovargis ir ne itin geras pasiruošimas. Aplenkė vienas varžovas, paskui kitas - taip ir neprisiverčiau ,,užsikabinti" su tokia nuostata, kad vos ne ,,treniruotės atvažiavau padaryti" ir nėra ko per daug vargintis. Tik paskutiniajame kilometre prisivijus dar vienam varžovui ,,užsikabinau" ir ramiai kartu finišavom, dar prieš tai kiek persimetę keliais žodžiais. Vėl už prizininkų borto Pakruojyje ir tiesiu taikymu, nelaukdamas apdovanojimų galėjau keliauti namo, nepasinaudojęs siūloma pirtimi miestelio sporto centre.
Apskritai varžybos tradiciškai kukliai organizuojamos, bet šiemet ištaisytos pernykštės bėdos, kai po varžybų vandens sausra, o trasoje žirgai - šių sunku išvengti, kaip ir eilinių žmonių, kurie atvažiuoja į dvarą pramoginiais - edukaciniais tikslais. Sunku ką daug ir parašyti, kai čia bėgu ne pirmą kartą ir nieko naujo nebematau - tiesiog tvarkingos, kuklios, su savita aura varžybos.

Komentarų nėra: