2017-04-09

XXVIII-asis tradicinis bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“

Graži tradicija tapo valstybines šventes pažymėti bėgimu, o kovo 11-oji viena iš gausiausių bėgimų pasiūlą turinčių švenčių - bent 3 šiemet buvo: tradicinis Jonavoje, ne taip žinomas Gargžduose ir neseniai atsiradęs Prienuose. Pastarąjį atmečiau pirmiausiai - trasa kone identiška kažkada vasarą vykusiems bėgimams ,,Birštonas - Prienai" - gana nnuobodus bėgimas, o ir organizacija tąkart kai dalyvavau šlubavo. Simboliškas bėgimas Gargžduose bėgti 11 ratų, bet iš kitos pusės tas ratų sukimas ir ,,pjauna". Galų gale apsistojau prie tradicinio Jonavos varianto, tuo labiau kad dar nebuvau čia įveikęs 15km pagal taisykles - kai pastarąjį kartą (o tai buvo dar tada, kai pirmą kartą čia buvo bėgama 15km) čia bėgau sugebėjom pasiklysti Jonavoje - kaip ir pirmi 18 berods tada bėgusiųjų.
Taigi užsiregistravau, ir nuvykom į vietą. Šiemet visa registracija naujojoje sporto arenoje - patogu bent jau dėl mašinų parkavimo. Atsiėmėm numerius, palaukėm kiek ir išvežė į starto vietą.
Ten apšilome, jau kaip ir laikas startui, bet netikėta bėda - autobusas, kuriame buvo ir mano drabužiai išvažiavo. Aišku ne mano vieno daiktai ten buvo, todėl priešingai nei tąkart Prienuose nepasakė ,,ai bėk taip, finiše susižiūrėsim", šį kartą nukėlė visą startą 15-20min. Diena pakankamai graži tokiam laikotarpiui, tai dar kiek apšilom, kol atvažiavo autobusas, persirengėm ir stojom į startą.
Tradiciškai startas čia gana greitas - iš karto išsitempė grupė. Per daug neskubėjau šį kartą, ramiai prisijungiau vienos grupės, bet ir ši po kelių km ėmė byrėti - vieni ,,užtempė", o aš ,,paleidau" bėgdamas savo tempu. O gpupė toliau byrėjo, ir ėmiau ,,valgyti" per greit pradėjusius: vienas, kitas, dar pora, vienas jau pakelėje vaikšto... Prie 10km žymos dar pora jau visai šalia, bet žiūriu vienas sustojo, paskui ir kitas, o priekyje kitas varžovas jau gana toli. Tada ir prasidėjo nuobodžioji dalis - kelias jau lygus, varžovų šalia nėra, o ir mieste gana nyku - vienas kitas tingintis teisėjas ar savanoris, keletas žmonių krantinėje. Ir aišku ,,nusibaigimui" kalnas kone 1km, po kurio tiesioji ir finišas į pakalnę. Taip gana ramiai ir parbėgau vienas - pasirodo 8-oje vietoje.
Po varžybų dar kiek pabėgiojau, atsigėrėm arbatos, užkandom košės, apsirausėm arenos dušuose ir iškeliavom namo - apdovanojimai negrėsė, o ir laukti tiek daug nebuvo jokio noro.
Apskritai varžybos tradiciškai savame stiliuje, jau ne pirmą kartą organizuojamos ir nieko naujo nebedaroma - na nebent perkėlimas į areną. Tiesa su teisėjais - savanoriais reiktų padirbėti, nes kai kurie tiesiog stovėjo ir net nematė, kad bėgikai jau prabėgo kur nereikia bėgti. Neaišku kas ten buvo su autobusais - bent 3 versijas girdėjau dėl ko ir kur jis išvažiavo, bet gerai bent tai, kad šį kartą nenumojo ranka, o pagal galimybes ištaisė klaidą. Tiesiog tradicinės bėgimo varžybos su savo programa po jų, kurios nemačiau, todėl nieko ir negaliu komentuoti.

Komentarų nėra: