2018-08-21

Festivalio „Sportas visiems“ bėgimo varžybos 2018

Jau senokai vykstantis renginys, bet iki šiol taip dar ir nebuvo pavykę čia sudalyvauti, todėl pasitaikius progai susiruošiau atvykti. Registracija internetu, startinis mokestis simbolinis - 1 euras.
Atvykau vos ne vėluodamas į startą - gerai, kad 10km paskutinė rungtis po 1km ir 5km. Savotiškas ,,bardakas", kai visas rungtis gali bėgti vienas žmogus, nors ir nepretenduodamas į prizus vien dėl taškų klubui. Bet masiškumas išauga, ko nebūtų kartu startavus visiems ar bent 5km kartu su 10km.
Savijauta ne pati geriausia, kas pasijuto ir po starto. Gana nuobodi pradžia, ilga lygi tiesioji, kurią prisimenu dar iš tų laikų, kai buvo viena, jau žlugusi, bėgimo taurė, kurios vienas etapas buvo Palangoje lygiai toje pačioje starto vietoje. Tik tada buvo 2 stulpeliai 1km atstumu vienas vuo kito ir taip bėgiojom 5 ratus - vienos iš pačių nuobodžiausių varžybų per mano bėgimo istoriją. Šį kartą tik startas nuobodus, tiksliau apie 1,5km, paskui žymiai smagiau pasidarė, kai įbėgom į miškelį ir prasidėjo vingiuotas dviračių takelis. Jau iki to laiko vienas varžovų būvo pabėgęs nuo manęs, o aš irgi vienas jau bėgau, nors ne taip toli už nugaros varžovai jautėsi. Nubėgom iki tam tikros žymos, kur laukė teisėjai ir vėl atgal tuo pačiu keliu. Nežinia ar km kitaip sužymėti, ar kas kito, bet miške tempas visai neblogas, o ilgoji tiesioji vėl kankynė. Bendras rezultatas 2-oji vieta, nors laikas ne kažką. Dar kiek pabėgiojau ir atėjo apdovanojimų laikas. Pasirodo savo amžiaus grupėje dar pirmas likau. Po to dar iki jūros nuėjau ir kiek apsiprausiau - spėjau pareiti iki mašinos, kol visą dieną besikaupęs lietus neprasidėjo.
Apskritai savotiškai įdomios varžybos: trasa tarsi iš dviejų dalių nyki pradžia ir finišas, bet įdomus vidurys. Organizuota paprastai, be šou elementų, bet bėgimui jų tikrai ne visada ir reikia. Simbolinis 1 euras startinis mokestis, vienas iš nedaugelio dar tiek pigių bėgimų, bet visai neprastų. Kas nori tiesiog bėgti, o ne dalyvauti šou, visai geras variantas.

Komentarų nėra: