2019-06-14

Bėgimas skirtas Lietuvos karių dienai pažymėti Tauragėje 2018

Iš tikro jau ne naujas bėgimas, bet iki šiol nors ir senokai norėjau, bet vis nepavykdavo čia sudalyvauti. Pagaliau atsiradus progai nusprendžiau tai ištaisyti ir nuvykti į dar neišbandytas trasas.
Registracija vėl tradicinė kaip ir kainos internetu - dar kurį laiką galvojau ar 6km ar 12km bėgti, bet vis tik nusprendžiau du ratus bėgti ilgesnę distanciją pasirinkti.
Nors galvojau, kad bėgimas vyks pačioje Tauragėje, bet vis tik geriau panagrinėjus pamačiau, kad vis tik teks dar pavažiuoti toliau į pramogų parką. Atvykau laiku, radau gana lengvai, pasiėmiau numerį ir dar kiek turėjau laiko apžiūrėti teritoriją. Tiesa oras visai jau rudeniškas, gana stiprus vėjas, vos ne krituliai nori pasirodyti. Todėl malonumo daug nebuvo, nors vasarą, manau, ten visai gražu ir malonu.
Taigi kiek apšilau, paskutiniu metu stojau į starto vietą, nors dar nepavėlavau. Iš anksčiau buvau internete pažiūrėjęs į trasą - vienas iš retų Lietuvoje atvejų, kai galima rasti trasos konfigūraciją su visais pakilimais ir nusileidimais. Iš po starto už keliasdešimties metrų posūkis, paskui prabėgus parko teritoriją dar vienas ir išbėgimas pro vartus, kažką panašaus į lentpjūvę ir tada po dar vieno posūkio ilgoka atkarpa vieškeliu. Prie kapinių vėl asfaltas, o prabėgus tvenkinį prasideda nuobodžiausia trasos atkarpa - dviračių takelis palei plentą, šįkart dar prieš vėją. Ir pabaigai pakalne per gyvenvietę link parko. Pirmas ratas vėl gana įdomus - ir 6km dalyviai šalia, ir pati trasa dar nespėjusi atsibosti. O antrasis jau gana nuobodus - priekyje varžovas jau labai toli pabėgęs, iš galo arti irgi nieko. Taigi vėl panašus finišas, kaip ir Rumšiškėse.
Po varžybų dar pabėgiojau, susiradau kur persirengti - tiesa nusiprausti nepavyko, po šaltu vandeniu tokiu oru visai nesinorėjo lįsti. Po to dar nuėjau dalyviams skirtos kareiviškos košės ir pavyko paskutinę porciją dar gauti. Na bet daugiau kaip ir nebebuvo norinčių - matyt visi greičiau ,,susisuko" po varžybų.
Taigi dar liko sulaukti apdovanojimų, kurie greitai ir prasidėjo. Gana tradiciniai vėl apdovanojimai - proteino 1kg, vietinio pramogų parko bilietai, šiek tiek miesto atributos.
Apskritai varžybos gana neblogai organizuotos, trasa aiški ir neklaidi, savanorių pakankamai. Aišku rudeniškas oras daro savo bendrai nuotaikai. Nors teoriškai tai kaip ir buvo kito sezono pristatymas, bet taip nieko ir neišgirdau apie tai. O šiaip gana tvarkingas rudeniškas bėgimas.

Komentarų nėra: