2009-12-14

ŠU 1 mylios bėgimas

Ką gi baigėsi rudens sezonas ir atėjo žiema, kai paprastai mažai varžybų ir dauguma jų vyksta uždarose patalpose. Šiemet kaip ir kasmet (išskyrus pernai) pirmasis toks startas Šiaulių universiteto varžybų 1 mylios bėgimas.
Iš tiesų prieš startą nemažai jaudinausi: po paskutinių varžybų buvo praėjęs maždaug mėnuo, o be to jau gerus metus jei ne daugiau nebuvau bėgęs tokios trumpos distancijos, o ir per treniruotes tokiais greičiais praktiškai nebėgiojau. Dėl to buvo pagrįsta baimė, kad varžybos nebus itin vykusios man.
Į startą stojom 9-iese: 5 vyrai (ir visi priešininkai potencialiai pavojingi, ypač jei ,,nugrybaučiau") ir 4 moterys. Žinoma rimtose varžybose nebūtų leista tokio bendro starto (o jei ir leistų, tai nebūtų skaitomi rekordai ar normatyvai), bet šiuo atveju tai buvo padaryta. Tam tikra prasme gal ir geriau, bent jau starte dalyvių mažai, o ne labai mažai (nors prisiminus prieš keletą metų tas pačias varžybas, dalyvių daugiau būdavo, kaip ir kitose rungtyse).
Taigi startas ir 8 ratais manieže. Žinoma greičiai dideli, bet tikėjausi dar didesnių, kuriam laikui net pavedžiau bėgimą, nes pasirodė per lėtai. Paskui tiesiog pasilaikiau, o kiti ėmė atsilikėti. Taip ir atbėgau antras su gana neblogu kaip man rezultatu (4,22,9) ir visai nebloga (nors kiek keistoka) savijauta.
Pačios varžybos paliko gana niūroką įspūdį vien dėl mažo dalyvių skaičiaus ir apskritai pasenusio ir apleisto maniežo bei blogo apšvietimo. Pati organizacija įprasta tokios varžyboms kaip ir dauguma varžybų manieže ar stadione: tarp kitų rungčių sulauki savo eilės, prabėgi ir tiek. Čia jau nebūna kokios tai nuotaikos, varžybų dvasios ar pan., kas jaučiama bėgime miesto gatvėmis ar pan. Čia daugiau sausas rezultato ar vietos siekimas ir tiek.

Komentarų nėra: