2009-12-27

Vilniaus naujametinis bėgimas

Tradiciškai paskutinį metų savaitgalį vyksta bėgimas Vilniuje, kuriame dar nė karto nebuvau, taigi nutariau užpildyti šią spragą. Paprastai žiemą labai retai dalyvauju varžybose, o ypač lauke, todėl tai buvo savotiška išimtis.
Prieš varžybas nuotaika nebuvo itin gera: labai išmušė iš ritmo Šveikausko varžybos, dideli šalčiai, o dar savaitgalį kažko apsivalgiau ir kone visą savaitę ,,begosi" prastai. Dėl šių priežasčių (be to dar ir dėl dabartinio krūvio) pasirinkau trumpesnę distanciją - 5km.
Kadangi Vilnius gana tolokai nuo Šiaulių Lietuvos mastu, tai teko keltis anksti ir su tamsa iškeliauti. Keliai kuo toliau, tuo geresni - matyt kaip šiaurėje, taip ir daugiau sniego. Vilniuje buvau gana anksti, prisiregistravau ir atėjo laikas apšilimui, per kurį apžiūrėjau trasos dalį: pirma dalis buvo gera (plentas šlapias, bet tai normalu), o štai antroji dalis nepatiko - suspaustas tirpstantis sniegas, vietomis pabarstytas žvyru ir druska bei priešinis vėjas. Jau po apšilimo kojos buvo kone kiaurai šlapios, visa laimė, jog varžyboms šį kartą turėjau kitus batus.
Startas vėlavo kiek daugiau nei 5 minutes, kol privedė dalyvių kalėdų senelių kostiumais ir sustatė juos pirmose eilėse. Dėl to starte teko kiek greitai susivokti, kaip pro juos prasibrauti, o pavyko vidutiniškai.
Vis dėlto ,,bėgosi" ne itin gerai - nors atrodo ir lengvai, bet lėtokai... taip lėtai, kad pirmus km vos laikiausi su 12km bėgančius lyderius... Po posūkio kai išsiskyrėme su jais kiek nustebau, nes nieko nebuvo šalia. Prasidėjo ne itin dėkinga trasos dalis per suspaustą tirpstantį sniegą prieš vėją. Karatas nuo karto atsisukdavau atgal pažiūrėti ar nėra priešininkų netoli, bet jų nebuvo. Dėl to kiek krito tempas, be to po švenčių kiek bandė spausti ir šoną. Paskutinis kilometras labai atsargus dėl slidumo, pagaliau stadionas ir finišas. Senokai bebuvau pirmas - džiugu, nors ne tiek kiek galėtų būti: aplenkti stipresnius už save yra didelis džiaugsmas, pasiekti gerą rezultatą, o šiuo atveju neito nei kito nebuvo.
Maloniai nustebino operatyvumas: iš karto po prizininkų finišo ir apdovanojimas. Labai greita ir sveikintina - puiki mintis visiems varžybų organizatoriams, ypač tiems, kurių apdovanojimų tenka laukti kelias valandas.
Keistas dalykas: bet koks net ir antrarūšis dalykas Vilniuje susilaukia didesnio dėmesio nei svarbūs dalykai kitur Lietuvoje. Kad ir šiuo atveju - bėgimas tradicinis, nors ir ne pats rimčiausias ar prestižinis, bet dėmesio spaudoje susilaukė žymiai daugiau. Sostinė matyt...
Apskritai bėgimas paliko vidutinišką įspūdį: pati trasa gal ir nebloga, nors kiek nuobodoka, organizacijoje jaučiasi savotiška sena tarybinė dvasia. Šiaip bėgimas gana skurdokas visomis prasmėmis - vien ,,Žalgirio" stadiono vaizdas kokius niūrius vaizdinius kelia... Bėgimas tradicinis, išoriškai šventinis ir gražus, nors viduje toks nykus - gal kitą kartą reikės bėgti 12km, gal kitaip atrodys, nors dar reikia sulaukti kitų metų - kokios nuotaikos, planai bus po metų neaišku...

Komentarų nėra: