2012-01-08

2012 bėgimas Kėdainiuose

Apskritai žiemą ne itin mėgstu dalyvauti varžybose, paprastai ir sniego būna, ir šalta, bet ši žiema labai jau neįprasta. Tradiciškai Kėdainiuose sausio pradžioje vyksta naujametinis bėgimas, kurią šį kartą nusprendžiau sudalyvauti. Kažkada teko bėgti čia, bet dar senojoje trasoje ir prisiminimai gana nykūs liko.
Savijauta pusėtina buvo, tikslai ne itin aukšti, nei labai daug nei labai intensyviai nesitreniravau, tiesiog savotiškas geras tempinis bėgimas, kurio vienas taip neprabėgčiau.
Taigi atvažiavom apie 11 į Vilainius, kur įsikūręs Kėdainių sporto centras. Žmonių jau nemažai buvo, teko atstovėti eilėje ir susimokėjus 3Lt už dalyvavimą bei 5Lt už ,,čipus" buvo išduodami numeriai pagal išankstinę registraciją. Dar apžiūrėjau trasos schemą pakabintą ant sienos - nesudėtinga, nors rato pabaigoje ,,gyvatėlė" nebloga susukiota.
Kol užsiregistravo, praktiškai atėjo ir laikas apšilimui. Oras pasitaikė neblogas: iš nakties kiek pašalę, vietomis slidoka, sniego nerasta ir gana stiprus vėjas. Likus apie 20 min iki starto visus sukvietė į salę, kur kažkas kažką kalbėjo - tiek ir tegalėjo suprasti dėl garsiakalbio ir prasto salės akustikos.
Startas praktiškai nevėlavo (kelių minučių intervale) ir prasidėjo bėgimas. Keli šimtai metrų ir posūkis į kairę bei gana ilga tiesioji pavėjui. Po truputį jau čia pradėjo byrėti grupelėmis, o pasisukus į kitą ilgąją tiesę prieš vėją (aplinkui jokių namų ar kitų pastatų, plynas laukas) likome penkiese. Dar vienas posūkis ir tiesioji su šoniniu - priešiniu vėju. Dar kiek užsigreitėjo priekyje ir nubėgo trise, taip ir teko bėgti likusius maždaug 7km vienam. Po tos tiesiosios sekė sankryža ir gatvelė (ar įvažiavimas į kiemą), pereinanti į vieškelį palei garažus, dar kažkokius pastatus, išlendant prie to pačio sporto centro, bet dar darant vieną kilpą link išbėgant į pirmąją tiesą, tik šįkart prieš vėją. Vėl posūkis į dešinę ir finišas bėgantiems 5km, o kitiems dar kilpa ir dar vienas toks pat ratas. Po truputį tolo priekyje bėgantys, po truputį ir aš tolau nuo gale bėgančiųjų, o likus porai km iki finišo pradėjo snigti dideliais kąsniais - savotiškas privalumas anksčiau baigusiems :) Dar bėgant per sankryžą kartą teko pralaviruoti tarp kitų bėgančiųjų, o kitą kartą tarp greitosios, lydinčios paskutinįjį dalyvį ir kitos mašinos. Taip ir atbėgau 4-as bendroje įskaitoje ir pagal paskelbtus nuostatus 3-ioje savo amžiaus grupėje, bent taip tikėjausi.
Po finišo dar kiek pabėgiojau, atsigėrėm arbatos ir ėmė laukti apdovanojimų. Tiesa prieš tai dar pažiūrėjom iškabintus rezultatus ir jie kiek nustebino: tokia painiava, jog nesupratom ar čia teisėjai ,,apsižioplino" ar pagal kitus nuostatus apdovanojo. Amžiaus grupė pagal patvirtintus ir oficialiai paskelbtus nuostatus turėjo būti 1994-1983, bet toje grupėje atsidūrė ir 1982 ir 1979 gimę asmenys, nors kitoje amžiaus grupėje buvo ir 1980 ir 1981 gimę asmenys. Kitaip sakant ir broliai dvyniai galėjo čia atsidurti skirtingose amžiaus grupėse. Žinoma taip ir apdovanojo, bet kadangi apdovanojimai už amžiaus grupes tebuvo medaliai, tai dėl tiek neverta buvo ir gaišti savo laiko bei eikvoti jėgų.
Po apdovanojimų dar nuėjom į pirtį, kuri jau buvo tuščia, kiek pasiplaukiojom baseinėlyje ir išvažiavom namo.
Apskritai varžybos organizuotos gana neblogai: už organizatorių renkamus 3Lt nedaug, bet aiškiai sužymėta trasa, po varžybų arbata, dušai, pirtis, baseinas. Prizai simboliniai, tik kažkas daugiau absoliutiems nugalėtojams. Papildomi 5Lt už ,,čipus", kurie, mano manymu, šiuo atveju ne itin reikalingi buvo: su tiek dalyvių ir tokiose distancijose pora gerai pasirengusių žmonių būtų susidoroję lygiai taip pat gerai, tik žymiai pigiau.
Pati trasa įdomesnė nei prieš pora metų, dalyvių pakankamai gausu - šiaip ar taip Lietuvos centras, patogu kone visiems.

Komentarų nėra: