2011-10-29

Tylusis Graužikai - Kelmė

Kasmet spalio pabaigoje Kelmėje organizuojamas bėgimas V. Rimkui atminti, kuriame nuolat dalyvauju, ne išimtis ir šie metai. Jei anksčiau tai būdavo tarsi pirmas šuolis į naują sezoną, tai šiemet tapo paskutiniu seno sezono žingsniu.
Oras kaip visada tokiu laiku būna gana prastas: rudeniniai rūkai, gana vėsu, krituliai (kartais net sniegas), vėjas, bet šiemet šios sąlygos dar labai palankios buvo - nors ir rūkas, bet silpnas vėjas ir dar gana šilta.
Atvažiavome kiek anksčiau, užsiregistravome ir dar prieš išvežant į starto vietą kiek apšilome - pagal iš anksto numatytus grafikus išvežimas 12,30, o startas 13,00.
Gana punktualiai pajudėjome ir starto vietoje buvome 12,45, dar kiek pabėgiojome, persirengėme, palikome daiktus autobuse ir į startą. Tiek policininkai, tiek varžybų organizatoriai įspėjo bėgti dešiniąja kelio puse - šiaip ar taip prieššventiniu laikotarpiu eismas plentu pakankamas.
Po trumpo instruktažo startas. Ir nors ir tikėjausi bent pradžioje pasipriešinimo, ,,užsikabinimo", bet jau kone nuo pirmų metrų pradėjau bėgti vienas. Sunkoka justi tempą, kai per treniruotes bėgioji be jokių atstumo, tempo rodiklių, bet ,,nenugrybavau" ir pagal kilometrinius ženklus tempas išėjo gana geras. Vienas kalnas, kitas, karts nuo karto atsigręždavau dar pažiūrėti ar neartėja varžovai, bet iki finišo taip ir parbėgau vienas, artimiausią varžovą aplenkęs kone minute. Pirmą kartą laimėjau šioje trasoje, nors prieš tai ir buvo pergalių vaikų, jaunimo grupėse. Dar maloniau, jog pergale pažymėjau savo 400-ąsias varžybas.
Po finišo persirengėme, dar kiek pabėgiojome, atsigėrėme arbatos - tiksliau pamatėme, kad kiti geria, pamatėme bidoną, o jį pradarę sėmėmės karštos arbatos. Taip begurkšnojant pakvietė ir apdovanojimų. Kadangi dalyvių nedaug, nedaug ir amžiaus grupių, sunku neturėjo būti greitai suvesti rezultatus.
Apskritai bėgimas labai tylus ir ramus: ne itin buvo girdėti, kad kažkur skelbtųsi apie jas, kažką kviestųsi, pati organizacija taip pat tokiu pačiu stiliumi. Tiesa ant kultūros namų, kur vyko registracija ir apdovanojimai, durų buvo reklaminiai plakatai, bet jei norima pasikviesti ne tik Kelmės rajono bėgikų, gal reikėtų kiek aktyviau skelbti, pranešti, informuoti.

Komentarų nėra: