2011-10-02

Pakruojo dvaro takais 2011

Tradiciškai spalio pirmą šeštadienį rengiamas bėgimas Pakruojyje, kur nuvykau ir šiemet.
Keletą metų startas ir registracija būdavo prie arkinio tilto, taigi ten ir vykau, bet kiek netikėtai išvydau nuorodą gana mažomis raidėmis ,,į bėgimą". Taip greitai nespėjau sustoti ir pasukti, bet greitai apsisukau ir atsidūriau tiesiai prie Pakruojo dvaro. Nors pasirodo pats kaltas - nuostatuose buvo parašyta nauja registracijos vieta.
Pakeista starto vieta, prie pačio dvaro centrinio pastato vietoj arkinio tilto, pakeista pati trasa ir bėgimo nuotolis: jei internete ne viename portale bėgikams parašytas pagrindinis nuotolis 8km, pažvelgus į nuostatus jau atsiranda 10km, o atvykus į vietą paaiškėja, jog bėgti reikės 11,1km. Pati trasa mažai modifikuota, tik vietoj posūkio per ūkinius dvaro pastatus nusukama toliau link plento, dviračių takeliui ir įbėgama į tą patį kelią, kuriuo atvažiuota mašina.
Atvykome kiek anksčiau, to reikalavo ir bėgimo nuostatai, atsiėmėm numerius, o ir šiaip pažiūrėti į Pakruojo dvarą yra ko: dalis atrestauruotų pastatų atrodo tikrai puikiai, nors dar nemažai yra ir dar laukiančių savo eilės. Tiesa aplinka skurdoka: takeliai ir pievos, jokių gėlynų, sodų ar pan. Tikslingai dirbant galima sukurti po kokių 10 - 20 metų kažką panašaus į Rundalę ar net geriau. Tik gaila kad dar nė karto nepavyko patekti į dvaro vidų - vis išnuomota vestuvininkams būna...
Oras puikus pasitaikė, saulėta, šilta, nors vėjas vėl stiprokas. Trasa tvarkingai sužymėta kas 1km, bėgami 4 ratai. Savijauta prieš startą gera, nors visą savaitę ne itin gera buvo.
Pagaliau startas ir pajudam į Pakruojo dvaro takais. Kažkaip keistai gerai bėgasi, gana greitai susidaro ir grupelė iš trijų. Pirmas ratas lengvai, o štai antrame jau pajuntu, kad ,,akumuliatoriai" po Nidos dar nebuvo gerai pakrauti... Po 7km pagreitėjus varžovams juos ir paleidžiu, taip likusį laiką iki finišo ir bėgau vienas - priekyje tolsta, iš galo taip pat arti nematau. Trečias ir atbėgau, laikas pusėtinas, nors neaišku kaip lyginti ar čia geras ar blogas - trasa kita, su pernai nepalyginsi...
Po varžybų dar kiek pabėgiojau, atidaviau numerį, gavau gairelę. Prie stalo dar dalino žirnių košę, tik štai arbatos jau nebebuvo - nepasimokyta iš pernai klaidų...
Nors dalyvių ir nedaug iki apdovanojimų gana ilgokai reikėjo laukti (pagal programą vėlavo 30min), o ir patys apdovanojimai gana simboliniai: pirma vieta taurė, diplomas ir medalis, prizininkai - medaliai ir diplomai. Apdovanojo už 2-ąją vietą, mat priekyje vienas varžovas buvo jau veteranų amžiaus grupėje. Labai įdomiai diplome atrodo užrašas 10km ir laikas 11,1km - tam tikru kampu pagalvojus arba trasa keista paskutinę minutę arba diplomai labai iš anksto spausdinti. Dar išsimaudę pirtyje Pakruojyje pasukom namų link.
Apskritai bėgimas įdomus savo trasa, kuklus finansiškai, bet minimaliais ištekliais padarytos neblogos varžybos, nors tam tikrų organizacinių trūkumų ir galima rasti. Savotiškas gana vykęs bėgimo mėgėjų entuziazmo ir sporto mokyklos tvarkingumo derinys.

Komentarų nėra: