2011-10-28

2011 Kleboniškio ruduo

Kaip ir pernai šiemet vėl dalyvavau šiame bėgime. Vis tik pasiruošimas ir nuotaikos buvo visai skirtingos, nors oras panašus: saulėta, bet gana šaltoka. Trasa ta pati, tik kiek šlapesnė šiemet. Krosų šiaip visai nemėgstu, bet kadangi pernai pavyko kažkaip laimėti čia, be to ir klubui reikėjo pagalbos, tai toliau pratęsiau kassavaitinį varžybų ciklą.
Startas numatytas 11.00, tam laikui ir pasidariau apšilimą. Ilgokai dar galvojau kokią čia aprangą naudoti, buvau linkęs prie šiltesnės, bet pamatęs kolegas gana šiltai nusiteikus paskutiniu metu persigalvojau ir išbėgau su trumpa.
Starto vieta ta pati - pirmyn į mišką, tarp medžių ir kelmų, tiesa šiemet berods kiek švaresnė aplinka pasirodė. Laukėm starto, o jo kaip nėr taip nėr. Iš pradžių ,,už 5 minučių", bet galiausiai tebuvo 11.15, o dar stovint ar judant su trumpa apranga malonumas menkas. Ir taip jau ant ribos šilta - šalta, o čia galutinai pasidarė šalta.
Pagaliau startas ir žaibiškas ieškojimas kur nėra medžių ar kelmų. Pradžia gana greitoka, pirmą ratą dar pasilaikiau už lyderių, bet paskui jaučiu, kad raumenys atšalę ir visai nebenori dirbti... Pirmieji nubėgo, jaučiu artėja iš galo dar vienas varžovas. Staiga jau šalia atsidūrė, bet žiūriu, kad ne tas kuris vijosi, o kitas. ,,Įsikabinau" ir pasilaikiau gerą ratą, bet prieš finišą ,,paleidau" - bet kuriuo atveju jau prizininku nebebuvau, o gale taip pat arti nebebuvo varžovų. Atbėgau 5-as, nors laikas nuo pernai labai mažai skyrėsi, kiek stipresni šią dieną varžovai buvo.
Apskritai bėgimas nedaug skyrėsi nuo pernai. Tradicijos išlaikytos, kaip ir vėlavimai - tiesa pernai po varžybų, šiemet prieš startą. Tipiškas kroso bėgimas, jei ne tie 100m galima būtų ir su startukais rizikuoti, jei kojos kam laikytų tiek.

Komentarų nėra: