2014-06-06

Bėk už Marijampolę

Bėgimo sezono metu kone kiekvieną savaitgalį atsiranda bent po pora bėgimų skirtingose vietovėse ir kartais net kyla klausimas kur geriau keliauti. Paskutinis gegužės savaitgalis nebuvo išimtis - buvo ir LLAF taurė stadione (skirta daugiau jaunimui ir rimties bėgimams), ir bėgimo mėgėjų sąskrydis Palangoje, bėgimas Marijampolėje, buvo numatytas, bet perkeltas į birželio 28 Birštonas - Prienai, o sekmadienį dar ir Šiauliuose. Pastarasis atkrito pirmasis, kadangi darbo diena man. Palanga vyksta kasmet, nors nė karto dar ten nebuvau, o štai suvalkiečiai pirmą kartą organizavo savo bėgimą. Niekur daug apie nesikelbė, bet per socialinį tinklą, kur ,,avys dvesia" pavyko rasti šiokių tokių užuominų, o paskui ir visus nuostatus. Gana įdomus pasirodė bėgimas, todėl šį kartą pasirinkau jį.
Registracija internetu ir išankstinė ir nemokama, o startas 10.00. Žinoma jei važiuočiau tiesiai labai jau anksti reiktų keltis, todėl iš vakaro dar ki Kauno nuvykau, o iš ten jau nebetoli ir Marijampolė. Nors tuo pačiu vyko ir miesto dienos, buvo pilna ir kitų renginių, gana greitai varžybų dieną radau registracijos vietą, tuo labiau kad viskas vyko pačiame miesto centre. Greitai prisiregistravau, gavau klijuojamą numerį, bet prisiminęs jų patikimumą nerizikavau ir šį kartą bei prisisegiau.
Apšilimo metu kiek pabėgiojau būsima trasa, kuri kaip man neįprastai trumpa pastaruoju metu, pagal nuostatus tik 5,5km. Per daug nesiruošiau šioms varžyboms, nenuėmiau nei krūvio, nei specialiai ilsėjausi ar pan. - tiesiog vos ne treniruotės režimu atvykau.
Nors per daug ir nesigirdėjo apie šias varžybas, bet dalyvių susirinko daug, žinoma dauguma vietiniai - jei nemelavo organizatoriai ir virš 200 šimtų. Sustojom į startą ir labai punktualiai išbėgom pagal žodinę komandą, mat pistoletas pora kartų neiššovė. Pati vieta startui ne pati maloniausia - ant grindinio ir dar posūkis 90 laipsniu kampu už kokių 20 metrų, bet išbėgti gerai pavyko, per daug niekas nesistumdė. Iš karto po to posūkio sekė gana ilgoka pakalnė, vėl posūkis ir prabėgus 100m stadionu įsukom į dviračių takelį palei Šešupę. Nors nemačiau kilometrų atžymų, bet pirmas km į pakalnę iš 3 min. O trasa toliau vingiavo palei upės krantą, kirsdama iš apačios tiltus - tose vietose ir bovo šiokių tokių pakilimų - nusileidimų, o šiaip trasa gana lygi. Taip po truputį atbyrėjo grupė ir likom dviese, kol baigėsi bėgimas palei upę ir pasukom į išmintą takelį - kiek pagreitėjo varžovas ir pabėgo nuo manęs. Paskui dar įbėgom į šaligatvį ir po gana ilgos tiesiosios grįžom į tą patį dviračių takelį palei upę, tik žinoma įė kartą atgal į finišą. Kaip pabėgo, taip ir nubėgo varžovas, o iš galo irgi saugiai niekas nesivijo, taip ir atbėgau 2-oje vietoje. Finiše kiek dar pasimečiau išvydęs prieš save iškeltą finišo juostą, bet kiek pristojau ir ši nusileido.
Iš karto po finišo įteikė atminimo dovanėlę, 50Lt nuolaidos kuponą perkant už 300Lt vietinėje sporto parduotuvėje, vandens atsigerti. Dar pasiteiravo kas toks ir gana greitai prasidėjo apdovanojimai ant pagrindinės miesto šventės scenos. Visiems prizininkams taurės, pirmai vietai čekis sporto prekių parduotuvėje, antrajai skrydis parašiutu, o trečiajai vienos iš įmonių tikriausiai maisto dovanos.
Po to dar kiek pabėgiojau, prisiminiau kaip stadiono guma atrodo ir kaip ja bėgasi, nes jau kone metus ja nebuvau bėgęs, nors žinoma dar stadionas stadionui nelygus - šis pasirodė labai jau minkštas.
Apskritai varžybos gana maloniai nustebino - organizuotos tvarkingai, apgalvotai, nors sprendžiant iš organizatorių tai jiems buvo pirmasis toks renginys. Veikianti išankstinė registracija, darbas be trikdžių regitratūroje, sužymėta trasa (priekyje dar ir dviratininkas važiavo rodydamas ir ,,valydamas" kelią - tiesa atkarpoje per šaligatvius nelengva jam užduotis teko išlaikyti tempa, kai per įvažiavimus į kiemus reikėjo kilti - leistis), greitas apdovanojimas. Tiesa trasa kažin ar buvo 5,5km - kiek teko kalbėtis su kitais dalyviais ir pagal savo laiką turėjo išeiti apie 6,1-6,2km. Visas bėgimas be startinio mokesčio - pasirodo kai žmonės nori, gali ir nedideliais kaštais surengti tvarkingą bėgimą, nors neretai būna atvirkščiai: ir kainos didelės ir betvarkė nemaža...

Komentarų nėra: