2014-05-20

Vilties bėgimas 2014

Kaip ir kasmet panašiu laiku vyksta šis renginys, kurio stengiuosi nepraleisti - savita šilta atmosfera, kilni idėja, gerai organizuotas bėgimas visada traukia čia grįžti. Šiemet taip pat jame sudalyvavau.
Iš ryto oras atrodė ne itin draugiškas iš šiltas, be to ir lietus lijo, bet pakeliui orai taisėsi. Važiavome pora mašinų, tai vieną palikome netoli 2,9km starto, kad paskui mažiau reiktų bėgti iki jos po finišo, o kitą prie 5,6km ir ten atsiėmėm numerius iš organizatorių. Šie kaip supratau turėjo būti kitokie, bet dėl techninių (arba ne) kliūčių padarė prilipinamus. Teoriškai labai gražiai atrodo, bet praktiškai jau prieš pora metų pasimokėm, kad neprismeigti jie labai gerai nukrenta ir nesilaiko, ypač jei gauna vandens ar prakaito. O šiemet kadangi diena pasitaikė karšta vėl sunkiai laikėsi jie net ir prisegti, ypač tiems kurie pylėsi ant savęs vandens. Pats numeris ir man po finišo kai pažiūrėjau jau sunkiai laikėsi - tarsi minkštas, per pora kampų jau ir prisegtas vos laikėsi. Atsiėmę šiuos numerius su kolegomis iš kito miesto autobusiuku nuvažiavome iki starto vietos. Taip per daug neskubant, bet kone tiesiai apšilimui.
Labai greitai kito oro sąlygos - pasirodė saulutė ir gana tinkamas bėgimui oras virto atogražomis, asfaltas tiesiog akyse išdžiuvo. Prieš apšilimą dar ir su treningais, bet šių aiškiai tokiu oru nebereikėjo.
Pasidėjome nereikalingus drabužius į organizatorių transportą ir laukėme startą, kuris šį kartą kiek pavėlavo, mat šį renginį netikėtai aplankė ir LR prezidentė (vis tik rinkimai arti..) ir niekas dorai nežinojo, kur ir kaip ji pasirodys. Bet ši davė startą 600m dalyviams, o mus paleido 5 min vėliau nei planuota.
Iš karto po starto į priekį šovė 2 varžovai ir keliolika starto didvyrių, kurie žinoma po poros šimtų metrų apsiramino. Taigi priekyje matau šiuos du, iš galo iš pat pradžių niekas ,,neužsikabino" - vėl nusimatė ilgas vienišas bėgimas. Tiesa vieną iš varžovų planavau ,,pasigauti" ir toli nepaleidau. Taip bėgant žiūriu naujovė šiame bėgime - kilometriniai žymekliai. Nusiimu pirmą km - 2,17, aiškiai per anksti pastatyta žyma - na tiek to, gal prie BIG'o negalėjo šalia statyti. Antras km - 3,35, bent jau arčiau tiesos, trečiasis - 3,51, taip pagalvojau, kad kažkokia nesąmonė čia išeina ir nebespaudžiau daugiau jokių žymų laikų, tuo labiau kad pabaigoje dar įdomesnių dalykų atsirado - žyma 8km, už poros šimtų metrų - ,,liko 2km", nors teoriškai šios žymos turėjo sutapti.
Taip ne itin besiorientuodamas savo greityje po truputį artėjau prie vieno iš nubėgusių varžovų ir prie Akropolio, likus dar apie 5,8km pasivijau šį. Dar kokį km pabėgau už nugaros, bet paskui išėjau į priekį ir šis atsiliko. Iki finišo dar toloka, priekyje jau sunkokai bemačiau nubėgusį varžovą, iš galo irgi gana saugu, taip gana ramiai ir atbėgau 2-as su ne itin geru laiku, bet kaip tokiu oru ir tokiame bėgime tai nieko stebėtino.
Po varžybų iš karto gavau vandens buteliuką, o po to laisvai galėjo jo pasiimti kiek tik nori. Kiek pailsėjęs ir sulaukęs savo kolegų jau planavom keliauti iki mašinų ir kaip visada laukti apdovanojimų, bet šiemet ši dalis suorganizuota labai greitai, matyt dėl tos pačios viešnios. Tradiciškai apdovanoti 6 vyrai ir moterys, medalį užkabino LR prezidentė, po to dar teko kiek papozuoti (vis tik rinkimai), stilizuotą apdovanojimą - taurę įteikė dvasiškis (tenesupyksta šie, jų rangų ar pan. ne itin žinau ir skiriu), piniginį prizą - Klaipėdos meras. Iš karto po apdovanojimų nubėgom iki mašinų ir pradėjom kelionę atgal.
Apskritai varžybos išlaikė savo stilių, tradiciškai švietė saulė ir pats bėgimas gana sunkus, nors trasa ir lygi ir tinkama greitam bėgimui. Kiek nustebino iš pradžių maloniai, o paskui ne kilometrinės atžymos, kurias neaišku kokias atstumais ir kas išmėtė. Savotiškas ir LR prezidentės apsilankymas iš vienos pusės tarsi ir gražu, iš kitos pusės rinkimų kompanija. Tarsi ir daugiau žinomumo ar įvertinimo pačiam renginiui, bet kažkiek ir nukreipimas nuo pačios renginio idėjos, atmosferos.

Komentarų nėra: